Bedre kommuneøkonomi - mindre gjeld for Torrevieja

Med et resultat som er åtte millioner euro bedre enn budsjettert, klarer Saltbyen å redusere gjelden sin - unngår skatteøkninger.

Spaniaavisen

Publisert 11. mars 2014 07:21

TORREVIEJA

Byråd Joaquín Albaladejo kunne legge fram positive tall på pressekonferansen denne uken. Gjelden er redusert med over 14 prosentpoeng fra 86,4 prosent til 71,9, i løpet av fjoråret.

Byråden framhevet at dette har skjedd i et år hvor kommunen har brukt 16,1 millioner euro på ekspropriasjoner av eiendom. Han mente at fjorårets resultat viser at kommunens økonomistyring er god.

Interessert i det som skjer i Torrevieja? Få full oversikt her

Samtidig understreker byråden at alle i kommunens ledelse deler æren for at de løpende utgiftene er kuttet med 14,55 prosent. Det største kuttet finner vi imidlertid i finanskostnadene til kommunen som gikk ned med 34,9 prosent i fjor.

På bakgrunn av de framlagte tallene kunne byråd Albaladejo love at skatter og avgifter ikke vil øke. Han kunne også love at alle sosiale hjelpetiltak vil bli opprettholdt og at kommunen har penger til å betale lønn til de ansatte. Det gjør Torrevieja til helt unik i forhold til andre kommuner, ifølge byråden.

Han sa også at de gode tallene gjør at Torrevieja nå fritt kan reforhandle sine banklån om de ønsker det.