Bearbeider inntrykkene sammen i Spania

Ferierende nordmenn i Spania samles og snakker ut om inntrykkene etter massedrapene i Norge.

Terje Aspdahl

Publisert 23. juli 2011 11:51

TORREVIEJA

Familiene Prestmarken og Tingvold/Torkehagen fra Gjøvik ferierer i Torrevieja. Alle fulgte de med på nyhetene om massakren og bombeangrepet i Norge fredag.

– Det er nesten litt vanskelig å snakke om uten å begynne å gråte. Det er helt forferdelig. Vi fulgte nyhetssendingene fra Norge i over seks timer i går kveld, det er ikke noe vi vanligvis gjør når vi er her på ferie, sier Gunn Prestmarken til Spaniaavisen.

I dag skal familiene holde sin tradisjonelle suppefest. De har valgt å gjennomføre sammenkomsten til tross for tragedien som rammet i hjemlandet.

Har du tips eller innspill? Ta kontakt med vår reporter her

– Vi tror det kan være greit å samles, og bearbeide inntrykkene sammen. Samtidig er det viktig å forsøke å holde humøret sånn nogenlunde oppe. Vi må forsøke å komme oss gjennom dette og se videre, sier Scott Torkehagen.
– Jeg kjenner det skikkelig i magen i dag. Vi tenker selvfølgelig på alle de pårørende, og hvordan de har det. Vi har selv barn i samme alder som de som var på Utøya. Dette er bare trist, sier Kari Mette Tingvold.

Petter Prestmarken (14) og Aleksander Tingvold Torkehagen (18) vet om flere fra Gjøvik som skulle på AUF-leiren på Utøya i helgen. 

– Det er vanskelig å forstå alt som skjer hjemme i Norge. Sånne hendelser skal jo ikke skje der, sier Aleksander Tingvold Torkehagen.
– Jeg er glad vi er her og ikke i Norge akkurat nå, sier Petter Prestmarken.

PS! Søndag klokken 17.00 vil det blir holdt en minnegudstjeneste i sjømannskirken i Torrevieja i forbindelse med massakren i Norge.