Bassengmareritt for Lillian og Arnt

Familien Lian i Rojales hadde gledet seg til nytt saltvannsbasseng, men gleden ble kortvarig. Familien klandrer leverandøren Aqua Living.

Spaniaavisen

Publisert 24. september 2015 09:21

ROJALES

Ekteparet Arnt og Lillian Lian kontaktet Aqua Living for å bytte ut klorvannet i bassenget med et automatisert saltvannsanlegg. Vannet ble skiftet, og det datastyrte anlegget montert, men dekket til bassenget dukket aldri opp. 

– Vi bestilte dekke til bassenget i desember, og ble lovet at det skulle komme før jul. Det viste seg å være feil mål, så det ble bestilt på nytt og skulle komme i januar. Nå er det september, og vi har fremdeles ikke sett noe til det. Selger svarer heller ikke på telefonen, sier en oppgitt Arnt Lian til Vikingposten. 

Dekket som ble bestilt, skulle være av høy kvalitet, og til og med mulig å gå på. Det var viktig for ekteparet å få dette før sommeren, da familiens fire barn og elleve barnebarn skulle komme på besøk. 

– Jeg presiserte for selger at vi måtte ha dekke over bassenget som sikkerhet når barnebarna kom. Han lovet flere ganger å komme med dekket, men det dukket aldri opp, hevder Arnt Lian. 

Trenger du håndverker, forsikring eller frisør? Sjekk vår bransjeguide

Ifølge Lian har selger to ganger fortalt at han skal reise til Madrid og hente dekket, og har flere ganger lovet å komme og montere det. Lian skreiv på firmaets hjemmeside mange ganger og etterlyste produktet, men fikk aldri svar. Firmaet lover på hjemmesiden å svare innen 24 timer. 7. august fikk Arnt en sms hvor selger beklaget, og lovet å sende en mail dagen etter. Mailen kom aldri, og selger svarer ikke på telefonen. 

– Hadde han bare vært ærlig og ringt og sagt at han hadde problemer, så hadde saken vært en annen. Det som er verst med dette er at han ikke tar telefonen, og at vi ikke føler han er ærlig mot oss. Hadde vi bare fått snakket sammen, så kunne jo eventuelle misforståelser eller problemer blitt ryddet opp i, sier en fortvilet Arnt Lian, 

Firmaet hadde også lovet opplæring og service på det datastyrte anlegget, og nå sitter familien med et dyrt anlegg som de ikke vet hvordan de skal bruke.

Les også: Økoskatt kan gjøre Spania-ferien dyrere

– Det var to menn her og monterte anlegget. De ga meg en kort opplæring, og lovet å komme tilbake dagen etter å gi en grundigere forklaring. Jeg fikk en bruksanvisning, men de dukket aldri opp igjen. Jeg fikk tak i den ene av dem på telefon i ettertid, men han svarte at han var på vei ut av landet, og at jeg måtte kontakte selger, forteller Lian.

Alarmen på anlegget står stadig og blinker på for høyt saltinnhold, og Arnt har prøvd å følge bruksanvisningen og fylle på med ferskvann, men ingenting nytter. Ifølge manuell måling er saltinnholdet normalt. 
– Vi står som to store spørsmålstegn og er ganske forbannet. Hvem skal ta service på anlegget vårt når den tid kommer, og hvem skal sørge for at det fungerer? Vi risikerer å ha kastet bort ti tusenvis av kroner på noe som ikke fungerer, sier Lillian Lian. 

Familien ønsker å gå ut med denne saken for å advare andre, samtidig som de etterlyser noen som kan vise dem hvordan anlegget fungerer.

Etter at Vikingposten ble bedt om å sende våre spørsmål på epost kom svarene fra Joakim noen dager senere. Dette er Aqua Livings versjon.

– Arnts bassengbeskyttelse ble bestilt som avtalt og ankom vårt lager dessverre med feil mål og motorikk. Vi ga beskjed til fabrikken som bruker 4-6 seks uker å produsere beskyttelsesdekket. Dessverre fant vi ikke målene og tegninger til bassenget og dekket kunne ikke produseres. Vi fant tegningene sent i sommer og dette er nå produsert. Vi har i våre kjøpsbetingelser at vi ikke er ansvarlig for leveransefeil eller mangler. Dette tilfellet beklager vi sterkt det som har skjedd. Dette er veldig kjedelig og vi betaler selvsagt tilbake håndpengene til kunden. Vi har ikke mottatt noen skriftlig avbestilling av ordren, skriver Joakim.

Trenger du hotell eller leilighet i Spania? Gjør et søk her

– Hvorfor svarer dere ikke i telefonen når kunden ringer?
– Vi har ingen ubesvarte samtaler fra Lian sin telefon. Vi har vært på jobbreise utenlands, så om ikke kunden har sendt oss epost kan det være vi ikke har registrert henvendelsen. 

– Arnt forteller også at det ble lovet opplæring/instruksjon i det automatiserte anlegget. Hvorfor har ikke denne opplæringen/servicen blitt gitt?
– Gjennomgang og igangsetting av anlegget ble gjort sammen med vår tekniker etter installasjonen var gjennomført. Kunden får alltid en gjennomgang av våre produkter. Kunden har fått instruksjonsmanual med en komplett beskrivelse av produktet. Er det feil ved anlegget skal bestilling av service skje via epost slik at det ikke blir noen misforståelser eller feil ved servicen. Arnt og Lillian Lian er velkommen med spørsmål rundt å bruke saltmaskinen. Dette må skje per epost direkte til oss og vår tekniker.

– Vi setter alltid kunden i fokus og forsøker å hjelpe så godt vi kan. Men vi er bare mennesker og feil kan skje. Det beklager vi. Jeg vil legge til at vi har levert og montert alt Lian har bestilt bortsett fra beskyttelsesdekket til bassenget. Men dette er ikke verre enn at vi kan fikse dette. Lian er velkommen til å avbestille bassengdekket og rette eventuelle spørsmål til vår epostadresse, skriver Joakim som svar.

Etter at Vikingposten fikk kontakt med Aqua Living har Arnt Lian også gjort nye forsøk på å nå firmaet. Det gikk dårlig.

– Vi har fremdeles ikke fått svar fra verken firmaet eller Joakim, sier Lian til Vikingposten.