Bare rør for norske gasskunder

En rekke huseiere på Playa Flamenca har rett og slett fått boligene ødelagte av gassrør.

Terje Aspdahl

Publisert 16. mai 2013 06:58

PLAYA FLAMENCA

Det satses stort på å få mange av innbyggerne i Orihuela Costa for å benytte seg av naturgass. Selskapet Gas Natural har i lengre tid hatt en kampanje for installasjon av naturgass på blant annet Playa Flamenca. Berit og Morten Hedenstrøm aksepterte tilbudet de fikk fra gasselskapet, men er i sjokk etter å ha sett hvordan gassrørene er blitt montert. Gasselskapet Gas Natural har montert rørene til gassen oppe på muren mellom og langs husene i calle Niagara.

– Jeg fikk sjokk da jeg kom ned forrige lørdag og fikk se hvordan dette var montert. Selskapet som monterer rørene har fått beskjed om at vi skulle godkjenne dette før jobben ble gjort. Men nå er rørene allerede montert, uten noen her har gitt sameies godkjennelse, forteller Berit Hedenstrøm oppgitt.

Les også: Se opp for svindelforsøk på Costa Blanca

Gassrør og ventiler er montert på framsiden ved porten til huset og strekker seg langs muren og opp langs veggen, videre over døren og så inn gjennom veggen til kjøkkenet.

– Dette er jo aldeles forferdelig stygt. Denne installasjonen skal gå både til høyre og venstre for naboen min og meg. Hva med sikkerheten? Ventiler og kraner åpne ute på fortauet? Det er riktignok med litt kosmetisk maling av rør. Hvis ikke dette kan gjøres på en helt annen, mer diskré og sikker måte, må det rettes en advarsel mot selskapet og deres installatører, skriver Morten Hedenstrøm i en epost fra Norge.

Finn hjelp i vår bransjeguide

Berit Hedenstrøm hadde nettopp hatt møte med sameiet da Vikingposten var innom. Beboere som har bestilt naturgass vil nekte montering av flere gassrør før de ble en avklaring på hvordan dette skal gjøres.

– Jeg sa klart i fra de måtte bare ta ned alt sammen. Men selskapet påstår dette ikke kan gjøres på noen annen måte. Det de kunne gjøre var å montere rørene inn i en kasse! Det er nesten så jeg ikke trodde det jeg hørte. De har bare med å fjerne rør og ventiler umiddelbart, og montere det på baksiden av huset. Vi vil ikke ha det slik. Nå får vi bare vente og se hva man kommer frem til, sier Berit Hedenstrøm.