Bare rør for Marie i Spania

Marie M. Neerland tar mesterfagpapirene som rørlegger i Alfas.

Spaniaavisen

Publisert 13. oktober 2011 09:20

L`ALFAS DEL PI

For åtte år siden var Marie Målen Neerland ferdig utdannet rørlegger. Den unge damen dro fra Nord-Møre, Aure kommune, til Trondheim for å jobbe. Siden den gang har hun jobbet i AS Rørlegger på Leangen.

Marie stortrives med å skru. Hun trives med høy aktivitet i et røft miljø. Nå er hun altså på Costa Blanca for å ta mesterfagbrevet, slik at hun på sikt kan lede en rørleggerbedrift selv.

– Jeg stortrives hos AS Rørlegger, og har ingen planer om å slutte der. Men jeg hadde lyst til å se litt hva det går ut på å lede en bedrift. Sjekke ut hva egentlig ledelsen driver på med. Etter noen måneder på skolen her blir jeg mer og mer imponert over min egen daglige leder og hans lederstil. Det er ikke enkelt å skulle vise gode resultater og være effektiv, samtidig som man skal ta vare på både ansatte og kundenes behov, sier Marie M. Neerland til Vikingposten.

Les også: Rekordoppslutning for studium i Alfaz

Unge Neerland er ikke bare interessert i å skru på rør og vasker. Hun er lidenskapelig opptatt av biler. Spesielt Porsche.

– Ja, jeg har egen Porsche hjemme i Trondheim. I tillegg har jeg kjørt mange fete biler rundt på racerbaner i Europa. Porsche er min lidenskap. Akkurat nå har jeg bare en Porsche 944, men drømmen er en skikkelig fet utgave! Jeg har vel alltid vært litt guttejente. Jeg har alltid likt å holde på med noe pratisk. Ikke skolearbeid. Det motsatte av det jeg gjør nå. Nå er det utelukkende skolearbeid. Fra tidlig om morgenen til sent om kvelden. Vi jobber nesten aldri mindre enn 12 timer om dagen med skolearbeid, sier Marie.

– Hvorfor valgte du studiet i Spania, og ikke på deltid i Norge?
– Jeg fikk beskjed av en kollega om å sjekke ut studiet i Spania. Han hadde hørt noen skryte av det. Et fulltidsstudium er midt i blinken for meg. Jeg ville hatt problemer med en dag i uken etter arbeidstid over to år. Det er mye bedre med fulltid i seks måneder, og så ferdig med det. Her arbeider vi i team, og gjør prosjektoppgaver sammen. Men dette er likevel hardere enn jeg hadde blitt advart om på forhånd. Vi har hatt en prøve til nå, og jeg fikk gode karakterer. Kan du tro jeg ble glad, sier Marie og smiler fra øre til øre.

Les også: Terje Tysland og Reidar Larsen sammen på scenen i Alfaz

Rørlegger Marie stortrives i Spania. Hun hadde vært en del på ferie i landet tidligere, men det var bare korte turer.

– Da jeg var på ferie i Torrevieja og Malaga synes jeg at det var litt ”Harry” å bo her. Men du verden så feil jeg tok! Spania er et fantastisk land med en rik kultur. Og så stortrives jeg på Alfaz del Sol, der vi bor. For en flott plass. Oppvarmet basseng, sikkerhetsvakter hele døgnet, og noen fantastiske naboer i komplekset. Her skal jeg kjøpe ferieleilighet om noen år, sier Marie Målen Neerland.

– Savner du ingen ting i Norge?
– Jo, jeg savner arbeidsmiljøet i AS Rørlegger, venner og kjæresten min, sier hun.