Bare millimetre fra dødelig rottweilerbitt

Erik (78) lå tre døgn på sykehuset.

Spaniaavisen

Publisert 18. november 2009 20:32

ORIHUELA COSTA

En rottweiler beit seg fast i magen til svenske Erik Blomkvist under hans daglige morgentur. De skarpe hundetennene var bare millimetre fra å ødelegge tarmen hans.

Tre døgn på sykehus og besøk på legesenteret annenhver dag i en måned. Det ble resultatet etter svenske Erik Blomkvist (78) helt uten forvarsel ble angrepet av en rottweiler.

Les også: Angrepshund holdt på å ta livet av Lille-Trille

– Jeg så ikke på hunden en gang. Siden jeg er godt vant med hunder og aldri er redd, kan ikke denne hunden ha oppfattet meg som truende heller. Eieren var ikke oppmerksom på at hunden gikk til angrep. Rottweileren bykset bare fram og beit seg fast i magen min. Jeg krøket meg sammen, og hunden slapp heldigvis taket etter en stund.

Les også: Bitt til døde av hund

– Jeg sa til eieren at hvis jeg fikk se bikkja utenfor porten en eneste gang til uten munnkurv, ville jeg anmelde forholdet. Jeg burde strengt tatt ha anmeldt det med en gang, men sånn ble det ikke, medgir Erik Blomkvist.

Først tenkte Blomkvist å fortsette morgenturen sin, men kjente at han hadde best av å komme seg hjem. Han hadde følge av en nabo på turen.

Les også: Kjøpte seg innbruddsalarm på fire bein

– Naboen ville ha meg på sykehuset, og der ble det stor oppstandelse, siden det var en hund som hadde forårsaket såret. Jeg fikk sprøyter og medisiner og ble sydd sammen og måtte ligge der i tre dager. Det har gått veldig fint.
Såret har grodd og det ble ingen infeksjoner ut av det. Til alt hell fikk ikke hundebeistet tak lenger inn. Det var nære på at tarmen ble ødelagt. Det hadde nok fått alvorligere konsekvenser, mener Blomkvist.

Nå er den spreke pensjonisten i aktivitet igjen, og morgenturene kommer han definitivt til å fortsette med. Han er ikke blitt skremt, og kommer ikke til å la hendelsen for en måned siden legge noen demper på utferdstrangen.