Bare én ansatt passer på 3700 hektar stor naturpark i Torrevieja

Regionmyndighetene sa opp tre av fire ansatte - besøkssenter må holde stengt - vedlikehold blir droppet.

Spaniaavisen

Publisert 13. februar 2014 21:46

TORREVIEJA

Etter at regionale myndigheter sa opp tre av fire ansatte, er situasjonen et år senere den samme i Parque Natural de las Lagunas de Torrevieja y La Mata.

Det regionale miljødepartementet i Valencia bekrefter overfor Alicante-avisen Informacion at de ikke ville erstatte de tre spesialistene som ble oppsagt i januar 2013. Det er det offentlige selskapet Vaersa som har som oppgave å bemanne naturparkene i Valencia-regionen.

Det betyr at det 3700 hektar store området må klare seg med en ansatt. Naturreservatet har 30.000 registrerte personer på besøkssenteret i året, og er et av de mest brukte i hele regionen.

Resultatet av underbemanningen er at besøkssenteret er stengt den dagen det er mest folk innom, nemlig søndag. I tillegg er sentert stengt mandag og alle ettermiddager hele uken. De besøkende må også klare seg uten guide.

Vedlikeholdet lider synlig av mangelen på personale. Flere av skiltene som skal vise rutene i naturparken er uleselige.

Videre er vaktholdet er også på et minimum, og ingen overvåker arbeidene ved saltutvinningsanlegget. Arbeidene her kan påvirke fuglelivet, og spesialister advarer mot at bedriften har besluttet å øke vannstanden nå som fuglene er i gang med redebygging.

Ifølge avisen Informacion har styret i Parque Natural de las Lagunas de Torrevieja y La Mata, hvor ordføreren i Torrevieja Eduardo Dolón er leder, aldri nevnt personalsituasjonen i sine årsrapporter.