Bande sto bak minst 20 boliginnbrudd

Fem personer pågrepet - politiet med råd om du får besøk av uanmeldte.

Spaniaavisen

Publisert 21. mars 2014 16:31

MURCIA

De arresterte sto bak minimum et tjuetall innbrudd i Murcia, Alicante og Madrid. Tyvene brukte forskjellige metoder for å komme seg inn i boligene.

Det kunne være med hjelp av brekkjern, de kunne dra ut innmaten av låsen, eller de brukte plastikkkort for å åpne den. 

Etterforskningen startet i november i fjor da politiet ble varslet om innbrudd forskjellige steder i Spania. Etter flere måneders arbeid fikk politiet opplysninger som gjorde at de kunne gå til arrestasjon av fem personer. De fem ble arrestert på bostedet sitt i Molino de Segura (Murcia), etter å ha gjort innbrudd i boliger i Elda og Villajoyosa i naboprovinsen Alicante.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Etter å ha ransaket boligen i Molino de Segura kunne politiet knytte banden til innbrudd blant annet i Lorca, Cartagena, Denia og Alicante. I boligen fant politiet også brekkjern og utstyr til å begå innbrudd.

Denne politioperasjonen ble gjennomført av Unidad de Delincuencia Organizada i Murcia, en styrke som arbeider mot organisert kriminalitet. I januar ble en plan mot omreisende kriminalitet satt ut i livet, nettopp for å bekjempe denne typen kriminalitet. 

Nasjonalpolitiet gjør på generelt grunnlag alle innbyggere oppmerksom på at før man slipper noen inn i egen bolig bør man vite hvem de er. Hvis det dreier seg om angivelige arbeidere som skal gjøre en jobb i huset bør de legitimere seg.

Om besøket ikke er varslet eller bestilt, bør du kontakte selskapet på telefonen, og ikke bruk visittkort som den besøkende eventuelt gir deg. Det kan være med falskt telefonnummer. Husk det er ikke normalt at gass- vann- eller elektrisitetsleverandøren din møter opp uanmeldt.