Baker-Ståle erobrer Costa Blanca

Nå utvider han med nytt bakeri i Albir.

Spaniaavisen

Publisert 23. september 2009 18:19

ALBIR

Baker Ståle Soltvedt starter Det norske bakeri i Albir igjen 1. oktober. Han har drevet Moritz bakeri i Torrevieja i seks år, og skal fortsette med det. Dermed har Ståle-Baker utsalg i både nord og sør.

– Jeg kommer til å bake alt i Torrevieja til begge utsalgene. Bakervarene til Albir blir kjørt opp rykende ferske hver eneste dag. Bakeriet mitt i Torrevieja har mer enn stor nok kapasitet til å serve begge utsalgene, sier Ståle Soltvedt til Vikingposten.

Les også: Rekordbesøk på tapasfest i Alfaz

Og la det ikke være noen tvil om at Det norske bakeriet i Albir er dypt savnet. I løpet av de 20 minuttene Vikingposten var innom for å snakke med Baker-Ståle og hans daglige leder i Albir, Kirsti Selin, var minst ti personer innom for å se om det var åpent.

– Vi skal ha akkurat de samme varene i Albir som i Torrevieja. For kundene i Albir betyr dette at de vil få et enda større utvalg enn tidligere. Spesielt innen konditorvarer blir det stor forskjell. Med marsipankaker, sjokoladekaker og annet godt. Jeg kan love norske bakervarer lagd helt fra bunnen i mitt bakeri. Kundene skal få bestselgerne fra Torrevieja. Både helsebrødet og vanlig norsk kneip, reklamerer han.

Les også: Lett er fett

– Hvorfor starter du opp i Albir?
– Tove Vea, som drev bakeriet før, har prøvd å selge det lenge uten å lykkes. Dette skyldes krisetidene. Tove var en meget god samarbeidspartner tidligere da hun drev på for fullt, og hvis det nå er drift i bakeriet blir det lettere for henne å selge på sikt. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg også satser på å tjene penger i Albir. Jeg driver tross alt forretning. Her i Albir bor det langt flere nordmenn i et konsentrert område enn i Torrevieja. Uansett er det viktigste for et bakeri å produsere så gode varer at folk kommer igjen og igjen. Vi tar gjerne imot innspill fra våre kunder etter vi har startet opp, sier Soltvedt.

►►Hele saken kan du lese i denne ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis fra klokken 15.00 her