Badevannet holder fortsatt 27 grader

Her er meteorologenes forklaring på fenomenet.

Spaniaavisen

Publisert 16. september 2014 07:01

COSTA BLANCA

Temperaturen i Middelhavet lå på rundt 27 grader første halvdel av september, det er høyeste temperatur i sommer, og to grader over gjennomsnittet for måneden.

I sommer steg havtemperaturen fram til 10. august, ifølge tall fra det statlige meteorologiske instituttet Agencia Estatal de Meteorologí gjengitt i ABC. Temperaturen sank deretter noe, for så å stige igjen fra 20. august, og har holdt seg seg på rundt 27 grader. 

I Alicante ble det til og med målt 28 grader i havet forrige uke.

Det normale er at Middelhavet når sin maksimaltemperatur mellom 26 og 27 grader i august og at den deretter synker fra rundt 20. august. Det har ikke skjedd i år.

Meteorologene forklarer fenomenet med at man så langt ikke har hatt de to forutsetningene som skal til for at havtemperaturen synker. Det ene er at Middelhavet vil avkjøles når vann fra høyere og lavere lag blander seg, noe som skjer når kaldere luftmasser kommer inn, og det har ikke skjedd.

Den andre årsaken er mangel på tordenvær som kommer inn fra Middelhavet. Så langt i år har tordenværet holdt seg i innlandet.