Badevaktene på plass i Torrevieja fra lørdag

Komplett strandservice denne sesongen.

Terje Aspdahl

Publisert 14. april 2011 08:14

TORREVIEJA

Allerede lørdag starter man badevakttjenesten på Torreviejas strender. I seks måneder, fram til 16. oktober, skal badevaktene fra Cruz Roja (Røde Kors) holde Saltbyens strender under oppsikt.

Torrevieja bruker nesten 700.000 euro på sin ambisiøse plan for strendene i år. Pengene brukes på vakt- og vedlikehold. Hver dag i seks måneder, fra klokken 11.00 til 19.00, vil vaktene være på plass. Fra 1. juli til 11. september er hele 77 badevakter på jobb, resten av perioden er det noe færre.

Les også: Moskitoplager i Torrevieja

Også de bevegelseshemmede får hjelp fra Cruz Roja. Strendene Los Naufragos, Los Locos og bassengene ved strandpromenaden (Paseo Juan Aparicio) har egen service ”Baño Adaptado” (tilpasset bading) slik at de med fysisk handikap får hjelp til å komme i vannet. Man kan også ringe Cruz Roja (965 71 18 18), om man trenger transport til og fra badestranden.

Finn butikker, håndverkere, restauranter, tannleger mm i vår bransjeguide her  

Cruz Roja har totalt 26 utkikkstårn i høysesongen og 11 i lavsesong. I tillegg til godt utstyrte ambulanser har de også en mobil klinikk på 45 kvadratmeter. Vannscootere skal også brukes i tjenesten.

Torrevieja kommune mener med disse tiltakene at de har den beste og mest komplette strandservicen i hele Valencia-regionen.