Arkivet

Både ny strand og promenade i Altea


ALTEA

– Dette er den nest viktigste hendelsen i Alteas nyere historie etter beslutningen om å rehabilitere gamlebyen på begynnelsen av 1980-tallet, sa ordføreren i Altea i 2005. Det var den samme ordføreren som på slutten av 90-tallet la ut oppdraget «Frente Litoral» som en anbudskonkurranse mellom flere leverandører.

Det har gått nesten tretti år siden den gang med mange skuffelser, prosjekter og budsjetter som har vist seg å være umulige å gjennomføre, pressekonferanser og besøk av høyere embedsmenn og regjeringsskifter og diskusjoner med mer. 

– Det har tatt mange år og krefter, både menneskelige og økonomiske, men nå skal stranden gjenopprettes og den nye promenaden skal designes slik at det blir behagelige for innbyggere og turister å benytte promenaden, sier nåværende ordfører i Altea Jaume Llinares,

Ordføreren opplyser at pandemien og det kompliserte budsystemet for et arbeid i denne størrelsesorden har gjort prosessen lengre enn den burde være.– Men når inspeksjons- og kontraktfasen er gjennomført og de resterende kontraktene er signert i slutten av uken er det vinnende selskapet klare til å starte arbeidet  rundt 17. mai, sier Jaume Llinares og legger til at kommunen vil sørge for minst mulig ubehageligheter for bedrifter, hoteller, restauranter, innbyggere og turister under byggeperioden som vil foregå også under turistsesongen, den travleste perioden i året.

Arbeidet vil ta cirka ett år og neste sommer vil turister og innbyggere kunne nyte den nye stranden og den ferdige promenaden.

– En integrasjon av landskap, miljø og livskvalitet er de mest bemerkelsesverdige målene for dette prosjektet. Dette prosjektet vil markere en milepæl i byen vår, det vil gi oss ressurser til å møte fremtiden med respekt og tillit, sier ordfører Jaume Llinares Cortés og understreker, gamlebyen vår er velkjent og ikonisk, men med fornyelsen av vårt maritime landskap vil vi ha to.

Les mer om:

Nyheter