Baby til svineinfluensaoffer døde etter tabbe video

Ble tatt med keisersnitt dagen før moren døde.  

Spaniaavisen

Publisert 13. juli 2009 15:22

MADRID

Rayan ble født ved hjelp av keisersnitt etter 28 ukers svangerskap. Dagen etter døde moren og ble dermed første dødsoffer for svineinfluensa i Spania.

Det ble bekreftet at gutten ble født uten å ha A-viruset i seg, men har vært under spesialbehandling på grunn av sin tidlige fødsel. Han døde mandag morgen etter det direktør for Gregorio Marañon-sykehuset i Madrid, Antonio Barba Ruiz de Gauna, kaller en ”forferdelig medisinsk feil”.

Les også: 19-årig kvinne døde av svineinfluensa

Rayan skal ha hatt en fin utvikling inntil søndag kveld, da en sykepleier fra en annen avdeling ved en misforståelse tilførte føde til babyen i årene i stedet for gjennom en slange til magen.

Sykepleieren var under veiledning av en annen, men denne skal ikke ha vært til stede da tabben ble begått. Væsken til barnet var godt merket med hvordan det skulle tilføres kroppen. Leger ga livreddende behandling hele natten, men Rayan døde klokken 12.20 mandag.

En intern etterforskning skal igangsettes, men sjefen ved sykehuset innrømmer at det som har skjedd en forsømmelse som ikke kan unnskyldes. Han påtok seg alt ansvar for babyens død, på vegne av sykehuset. Både sykepleieren og veilederen skal ha blitt suspendert fra stillingene sine.

Les også: Tvillinger feilaktig skilt ved fødselen

Enkemannen kunngjorde tidligere denne måneden at han ville gå til sak mot sykehuset for behandlingen kona fikk. I følge ham skal legene ha unngått å teste henne for svineinfluensa selv om feberen steg og hun stadig fikk større pustevanskeligheter.