Baasmo Christiansen klar for kul kabaret i Alfaz

Knut Faldbakken kommer som gigolo, Anders Baasmo Christiansen skal synge opera!

Spaniaavisen

Publisert 17. november 2011 06:39

ALFAZ

”Fra Prøysens rike til Sydens land” er en kabaret der artistene kommer til å vise helt nye sider av seg selv.

– Jeg skal synge ”Just a gigolo” for andre gang i min karriere. Jeg tror nok ikke folk forbinder meg med kabaret og sang. Men når vi har fin korsang i forestillingen, synes jeg vi også burde ha falsk mannsang, sier Knut Faldbakken, og smiler fra øre til øre.

Han er en av fem hedmarkinger som står på scenen i Casa de Cultura fredag kveld med kabareten ”Fra Prøysens rike til Sydens land”. I tillegg har han med seg musikalsk ansvarlig og primus motor for Spansk/Norske Dager, Erland Dalen, og sangerne Elin Thingstad og Kjersti Kval fra ”Fire Frustrerte Fruer”.

Les også: Stinn brakke på Bokbad i Albir

Anders Baasmo Christiansen har ry på seg for å være en fantastisk skuespiller – for tiden på TV2 i serien "Dag" – men ikke mange vet at han også er en habil sanger.

– For over 20 år siden var Anders med i et av mine første kor i Hamar. Fredag skal han synge utdrag fra ”Phantom of the Opera”, i tillegg til en spesiell tolkning av Prøysens mer ukjente materiale. Vi kommer til å presentere mye av det samme stoffet vi skal ha på årets julekabaret hjemme på Hamar. Der skal vi spille seks forestillinger, og samtlige er så å si utsolgte. Vi har plass til 300 publikummere på hver forestilling, forteller Erland Dalen.

På boligjakt i Spania? Nye prospekt på plass i vår boligportal – ta en titt her

– Hva synes så Anders Baasmo Christiansen om Costa Blanca?
– Det er faktisk første gangen jeg er her i området. Jeg har bare vært en tur i Valencia tidligere. Siden jeg kom hit til hotellet i Albir har jeg bare rukket halvannet glass rosévin, men det ser lovende ut… Det er i hvert fall utrolig deilig å kunne ta på seg kortebukse midt i november, sier Anders Baasmo Christiansen til Vikingposten.

Hamar-patrioten kom til Albir onsdag ettermiddag. Dagene frem til kabareten fredag kveld kommer han til å bruke flittig med øving. De står på scenene i Casa de Cultura torsdag og fredag før forestillingen.

– Jeg kan love publikum en kabaret med masse humor, en fin blanding av sang og sketsjer, tekstlesninger og tolkninger av Prøysen og ikke minst tapas og vin i pausen. Vi spiller kabareten i to omganger, slik at publikum kan kose seg litt med god mat og drikke. Det blir en lun aften i Alfaz, sier Dalen.

spaniaavisen.no – ingen dekker Costa Blanca som oss!