Avviklet hotellvirksomhet – satser på Alfaz-restaurant

Nordmenn har gjenåpnet ”Skotten”.

Spaniaavisen

Publisert 2. mai 2013 06:26

ALFAZ DEL PI

Per Halvorsen og Hege Romarheim stengte Hotel Moli og flyttet cirka hundre meter bort i gaten. Der har de nå gjenåpnet restauranten som bare blir kalt ”Skotten”.

Etter halvannet års drift ved hotellet øverst i Alfaz del Pi ble samboerparet Halvorsen og Romarheim lei av eiere som ikke ville investere en euro i det gamle hotellet. Da de ikke ville bygge nytt handikaptoalett, var det kroken på døren.

Les også: Dropper hotellplaner – vil heller bygge boliger

– For oss var det ikke forsvarlig å investere egne penger i andres bygg. Vi ville eierne av hotellet skulle stå for det. Men når eierne ikke ville investere en euro, hadde vi ikke annet valg enn å se oss om etter en annen plass å drive restaurant, sier Per Halvorsen til Vikingposten.

Ikke lenge etterpå de stengte dørene ved Hotel Moli åpnet de igjen den velkjente restauranten ”Skotten”, som ligger like over bensinstasjonen øverst i Alfaz. Dette er en kombinert pub og spiserestaurant nordmenn, engelskmenn, hollendere og spanjoler har brukt i en årrekke.

– Vi var her på ”Skotten” for første gang for 12-13 år siden. Da vi gikk forbi og så at den var stengt, tok vi kontakt med eieren av bygget. Han tente på ideen om at norske eiere kunne overta. Tidligere var det briter og spanjoler som har drevet her. Og etter to og en halv måneds drift ser vi lyst på fremtiden. Vi har bra med gjester, både nordmenn og ikke minst spanjoler. Hver fredag og lørdag kveld er det desidert flest spanjoler her, men også noen briter og hollendere, sier Halvorsen.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Han har ansatt spanjoler til å stå i baren og servere. De snakker også flytende engelsk og kan litt norsk.

– Vi må ha spanjoler ansatt hvis vi skal ha spanske gjester. Det skulle bare mangle. Men på kjøkkenet er det Hege som regjerer. Hun lager norsk og internasjonal mat. Det som vi synes er ekstra moro er at spanjolene etterspør norsk mat. De har fått smaken på den. Nå starter vi også opp med barbeque en dag i uken. Sannsynligvis lørdag. Vi har nemlig en stor flott utegrill her. Da er det spanjoler som skal stå for grillingen. De er best på det, sier han.

Halvorsen og Romarheim har allerede fått gode tilbakemeldinger fra både nye og gamle kunder.

– Jeg tror nesten 99 prosent av de som kommer innom sier de har savnet baren slik den var da de britiske eierne drev den for noen år siden. Selve lokalene er skikkelig koselige både til å nyte et glass drikke, og til å spise en god middag. Dessuten har vi en stor og flott uteplass med sol til sent om kvelden. Og om kveldene er det like mange spanjoler her som nordmenn og andre utlendinger. Vi stortrives, sier Hege Romarheim.