Avslørte svindelnettverk - 16 personer tatt

Flere pågrepet i Torrevieja og Elche. Se web-TV her.

Spaniaavisen

Publisert 8. juni 2009 20:44

TORREVIEJA

Nasjonalpolitiet har foretatt en rekke arrestasjoner over hele Spania etter å ha avslørt et nettverk av svindlere. Immigranter skal ha betalt opp til 1500 euro for å få en arbeidskontrakt, som aldri ble noe av.

Fem personer er arrestert i Torrevieja og Elche for å ha medvirket til svindelen av 600 personer. Mannen som får ansvaret for nettverket jobbet som advokat i Torrevieja. Politiet tror han nå har rømt fra landet.

Nettverket skal ha søkt om arbeidskontrakter og oppholdstillatelse på vegne av sine kunder gjennom ni selskaper i Ávila, Alicante, Murcia og Almería. Alle selskapene ble ledet av samme person. Ingen av selskapene hadde noen forretningsvirksomhet og skyldte trygdesystemet i Spania tusenvis av euro.

Innenriksdepartementet sier i en pressemelding at nettverket søkte om oppholdstillatelse vel vitende om at de alle fleste ville bli avslått på grunn av gjelden. Bare 12 av 660 ble innvilget.

Innenriksdepartementet sier at kundene betalte nettverket i et forsøk på å legalisere oppholdet i Spania. Etterforskningen pågår fortsatt. 16 mistenkte er foreløpig satt i varetekt i Murcia, Alicante, Gijón og Madrid.

Se web-tv under.