Avslappende på Bar Ocho i Alfaz

Vi loddet stemningen på den norskeide baren.

Spaniaavisen

Publisert 12. september 2013 10:31

ALFAZ DEL PI

Man skulle tro at barene ikke var så folksom en mandag, men på Bar Ocho som ble startet i 2001 av norske Unni Skjelstad og hennes mann, er den lille baren nesten full av besøkende ute på gateplanet en helt vanlig ettermiddag.

– De fleste av stamgjestene er fastboende nordmenn, men det kommer også mange engelskmenn og spanjoler, sier rumenske Lina Petrova til Vikingposten. 

Hun er daglig leder av Bar Ocho. Mannen Filip Todorov svinser også rundt. Sammen står de for driften. 

Les også: Flere treningsaktiviteter i Alfaz

– Utenom tradisjonell barvirksomhet prøver vi også å hjelpe kunder med både det ene og det andre de skulle trenge hjelp til, for eksempel med telefoner, internett og slikt, sier Lina.

Ute i gata sitter kjente og ukjente lett henslengt i skyggen enten for en kaffe eller en øl. Vikingposten finner en engelsk stamkunde som har vært innom de seks siste årene. 

– Just call me Allan, an englishman from London. Jeg går hit fordi det er et mer internasjonalt miljø enn på de engelske barene. Det er et flott sted å møte folk og slappe av, forteller Allan og sier videre at han har bodd mer enn 30 år i området. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Sammen med ham finner jeg norske Else Marie Ulfsnes Olifinjana fra Oslo og hennes nigerianske ektemann Tunde Paul Olifinjana. 
– Vanligvis går vi her for å se på fotball om kvelden. Her viser de Champions League, Premiere League, La Liga og til og med Bundesliga, sier Else Marie Ulfsnes Olifinjana. 

Tunde Paul Olifinjana spiller selv på forballlaget til FC Alfaz, og viser seg derfor forståelig nok å være godt over middels fotballinteressert.

– De som jobber her er veldig vennlige, vi kan bare svitsje på tven og se akkurat på den forballen vi selv vil, sier Olifinjana. 

– Jeg kom hit i mars og oppdaget baren helt tilfeldig. Det er en god atmosfære her. Og nettopp derfor kommer jeg ofte innom, sier Else Marie.