Avdekker myter om mat

Spanske ernæringsfysiologer med ny bok.

Spaniaavisen

Publisert 10. juni 2013 10:02

MADRID

Frukt gjærer ikke i magen hvis ikke vedkommende som spiste frukten har en spesiell sykdom. For mye søvn gjør heller ikke en person fet, og østers er virker slettes ikke positivt på kjønnsdriften. Dette slår tre spanske ernæringsfysiologer fast i sin nye bok.

Antonio Ortí, Ana Palencia og Raquel Bernacer har skrevet boken ”Å spise eller ikke spise – Myter om mat”. Her avslører de hele 98 myter om mat.

Noen av mytene som skaper de største helseproblemene i Spania i dag, er at man hvis man bare spiser ananas så mister man raskt mange kilo, eller å kutte ut karbohydrater så mister man også mange kilo.

Ernæringsfysiologene sier at det ikke er et eneste produkt i dag som inneholder alle vitaminene vi trenger for å ha en sunn kropp. Det eneste produktet som inneholder alle vitaminer og mineraler en kropp skal ha er brystmelk.

Skal man ta av seg noen kilo må man ha litt av alt, men i begrenset inntak. I tillegg må man bevege seg. Boken deres inneholder masse fornuftig i forhold til et sunt og variert kosthold, sier flere anmeldere i Spania.