Astrid (70) gasset og ranet i eget hjem

Tyvene fikk med seg en veske med 30 euro og en mobiltelefon.

Spaniaavisen

Publisert 10. juni 2009 21:16

ALFAZ

Astrid Ingdahl (70) ble forrige uke gasset og ranet i sin bolig i Foya Blanca mens hun lå og sov. En fryktelig opplevelse, men i ettertid har hun fått enestående oppfølging av de grønnkledde politimennene.

Etter 25 fredelige år i boligen i Foya Blanca opplevde Astrid Ingdahl marerittet natt til tirsdag. Men i ettertid har Astrid fått flere gode opplevelser – spesielt etter møtet med Guardia Civil.

– Jeg husker da vi flyttet inn hit for 25 år siden. Da opplevdes Guardia Civil som både skumle og arrogante med høye sorte støvler og lite til overs for utlendinger generelt. Men du verden for noen flotte betjenter de har i etaten på kontoret i Albir i dag. Sist onsdag møtte jeg en som heter Joaquin. Han snakker flere språk flytende, og jeg slapp å bruke tolken jeg hadde med. Vi fikk fylt ut anmeldelsen, og jeg fikk masse informasjon av ham. Senere om ettermiddagen dukket det sannelig opp to staute betjenter hjemme hos meg. De ville sjekke hvordan jeg hadde det, og ta en titt på at alt var i orden med nye låser i dørene. De snakket engelsk og var så flotte mennesker, sier Astrid Ingdahl til Vikingposten.

Les også: Skaffet seg gassalarm etter ran

Nå var det ikke mye kjeltringene fikk med seg fra innbruddet. En veske med 30 euro i kontanter og en mobiltelefon var hele utbyttet. Men opplevelsen av å ha hatt ukjente menn i hus mens man selv er bedøvd er ille. Man ligger der helt hjelpeløs – slått ut av gass.

– Jeg fikk en låsesmed fra Benidorm til å skifte alle låsene i dørene samme dag som jeg ble ranet. Kjeltringene hadde brutt seg inn gjennom døren ved å skru ut låsesylinderen. Etter hendelsen har jeg vært var for lyder ute om nettene. Men nå har min tyske nabo sagt at de skal kjøpe gassalarm både til seg selv og til meg i sommer når de er hjemme i Tyskland. Her er det like flotte naboer som det er politi på Guardia Civil i Albir, sier Astrid Ingdahl.

Les også: Ektepar gassranet og rundstjålet første natt i Torrevieja

Nå skal altså innbyggere og ferierende i Alfaz del Pi bruke lokalkontoret til Guardia Civil i Albir. De trenger ikke lenger kjøre til Altea for å anmelde innbrudd eller andre ting. Her snakker de aller fleste betjentene flere språk. Til og med informasjonen på døren inn til kontoret er på blant annet norsk.