Asker kirkekor holder veldedighetskonsert på Costa Blanca

Skal også synge under to gudstjenester i Guardamar del Segura.

Spaniaavisen

Publisert 22. september 2014 05:54

GUARDAMAR DEL SEGURA

Asker kirkekor skal sammen med den latinamerikanske gruppen Inti Fusion (INTI) fra Telemark holde veldedighetskonsert i Guardamar del Segura lørdag 27. september klokken 19.00. Inntektene går til kirkens hjelpeorganisasjon Cáritas.

Sjømannsprest Helge Pettersson vil delta på konserten og promotere Caritas, og han vil også delta på messene i kirken i Guardamar.

Norske Sverre Særen og hans kone er initiativtakere til konserten. De kjenner godt til Guardamar del Segura. De siste 10 årene har de besøkt og blitt godt kjent med denne lille byen. For et par år siden foreslo de for borgermester Carmen Verdu å prøve å få et norsk kirkekor til å komme og synge i kirken.

– Hun ble så begeistret at hun personlig tok kontakt både med sogneprest Don Reyes, samt lederen for kulturavdelingen og lederen for turistkontoret. Sognepresten ble også svært begeistret, og spesielt over at koret skal synge Misa Criolla, sier Sverre Særen til Spaniaavisen. 

Esther Zaragossa, leder for kulturavdelingen, har reservert en helt ny konsertsal til lørdag kveld hvor Asker kirkekor og INTI skal synge sammen med det spanske kirkekoret.

Koret skal i tillegg til veldedighetskonsert også synge under to gudstjenester på søndag formiddag.