Asbjørns pensjonsutbetaling ble borte

Bankene skylder på NAV - NAV er taus

Terje Aspdahl

Publisert 29. april 2010 06:49

TORREVIEJA

Pensjonist og pleietrengende Asbjørn Karlsen fortviler. En månedspensjon fra september i fjor er borte. Bankene skylder på NAV Harstad, som igjen ikke lar høre fra seg. Nå tar vennene til Asbjørn affære.

Asbjørn Karlsen (73) flyttet på privat aldershjem i Torrevieja i september 2009. I forbindelse med skifte fra norsk til spansk bank, uteble pensjonen for september. Og den er fremdeles ikke dukket opp.

Sverre Myhrvold fra Torrevieja tar seg av Asbjørn, og hjelper han med betalinger og andre relevante gjøremål.
– Asbjørn sliter litt med hukommelsen derfor hjelper jeg han så godt jeg kan. Jeg har sendt utallige brev, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har ringt både NAV i Norge og i Alicante. Asbjørns tidligere norske bank sier pengene er tilbakeført til NAV, men det er ingen hos NAV som kan fortelle
oss hvor pengene befinner seg. Det finner jeg veldig rart, sier Sverre Myhrvold til Vikingposten.

Sverre Myhrvold tror ikke problemet ligger hos NAV i Alicante. Han går langt på vei i å antyde at rotet, eller forsvinningen, ligger hos NAV Harstad.
– NAV i Alicante har hjulpet meg så godt de kan. De forteller saken ligger hos NAV Harstad. Men de hører jeg ikke fra. Det er nesten så jeg tror noen har tatt pengene til Asbjørn. NAV sier det skal ordnes, men ingenting skjer. Asbjørn Karlsen trenger hjelp til det meste. Hva må til for at dette skal gå i orden? En månedspensjon er mye for en som må betale oppholdet på aldershjemmet selv, sier Sverre Myhrvold.