Arrangerer to messer samme helg

To store messer avholdes samme helgen 24. - 26. oktober. Kollisjonen kunne ha vært unngått.

Spaniaavisen

Publisert 15. oktober 2008 08:42

TORREVIEJA/BENIJOFAR

Både Skandinavisk EXPO og This is Spain EXPO har messe neste helg, og Christine Roche i This is Spain innrømmer at hun må ta skylden for kollisjonen. Roche, som har arrangert messer i en årrekke, ble lei seg da hun oppdaget at begge messene var planlagt samme helg.

– Selv om vi har forskjellig marked, er det i utgangspunktet uheldig med to messer i distriktet samme helg. Neste år vil jeg garantert finne en annen helg enn denne, forteller Christine Roche til Vikingposten.

This i Spain EXPO vil denne gangen foregå på restauranten La Ruidera, tett ved rundkjøringen i Quesada. Rundt 90 til 100 utstillere er påmeldt.

– Publikum kan glede seg til å bli kjent med nye bedrifter og nye produkter. Som vanlig blir det loddsalg og litt underholdning. Det blir ingen skandinaviske utstillere hos oss i år. De har sikkert valgt Monicha sin messe, sier Christine Roche.

For tredje året på rad inviterer Monicha Blomberg til El Paraiso for å bli kjent med skandinaviske leverandører av varer og tjenester i distriktet.

– Denne messen blir noe mindre enn tidligere, men jeg regner med at vi får rundt 90 utstillere. Publikum vil derfor ikke merke så stor forskjell. Messen avholdes uten de helt store forandringene. Bedriftene, som stiller ut, kan friste med ekstra gode messetilbud. Dessuten blir showet fra scenen mer profesjonelt lagt opp. Jeg har engasjert eksterne krefter til dette. Nå kan jeg heller konsentrere meg om det jeg kan, forteller messegeneral, Monicha Blomberg.

At Christine Roche med sin This is Spain EXPO har lagt høstens messe til samme helgen, bekymrer ikke Blomberg.

– Jeg har arrangert messer hvert år akkurat denne helgen. Hvorfor Roche dermed valgte samme helg, kan jeg ikke forstå. Men siden vår messe er skandinavisk, henvender vi oss til forskjellig publikum. Det kan til og med være en fordel for oss at det avholdes to messer samme helgen, tror Monicha Blomberg.

Hun begrunner dette med at når de to messene faller på samme helg, kan det tenkes at folk planlegger helgen som en ”messehelg”.