Arrangerer golfturnering for femte år på rad

For venner og venners venner.

Spaniaavisen

Publisert 22. oktober 2015 08:23

PILAR DE LA HORADADA

30.- 31.oktober arrangerer Sverre Erland Sonesen golfturnering for venner og venners venner på golfbanen Lo Romero Invitational i Pilar de La Horadada.

Sonesen, Jan og Eva Bøckman Pedersen pleide å spille golf sammen på Lo Romero. De syntes det var en veldig fin bane, og for fem år siden kom de på at de ville gjøre litt mer ut av det og inviterte til en turnering.

– Vi begynte med bare noen få spillere på den første turneringen for fem år siden, og så har det bare blitt flere og flere for hvert år. I fjor var vi 28 deltakere, og i år er vi 40 deltakere. Vi har en lukket Facebook-gruppe, og har 80 registrerte i mailsystemet. I år måtte vi sette grensen med 40 deltakere, men til neste år satser vi på enda flere, sier Sonesen.

Les også: Velkommen til golfregionen

Fredag 30. oktober starter turneringen med en oppvarmingsrunde på La Roda golfbane i området Roda ved Los Alcazares like i nærheten av San Javier flyplass. Til denne oppvarmingsrunden er 28 påmeldt. 

– Hovedturneringen på lørdagen spiller etter stableford-poeng, og alle 40 deltakerne får premier, hovedsakelig i form av vin og champagne, men det kommer også noen finere overraskelser. Vi har en herreklasse og en dameklasse, og om kvelden blir det avslutningsmiddag. Selv om det blir premier, er hovedmålet med turneringen sosialt samvær hvor man møtes en gang i året for å treffe venner og kjente, forteller Sonesen. 

De fleste deltakerne er nordmenn, men det kommer også noen engelskmenn, et par svensker og en fra Sveits. Sonesen jobber på Oppegård golfklubb i Norge, som også er sponsor for turneringen. Store deler av vinteren oppholder han seg i leiligheten sin i Torrevieja og spiller golf på Lo Romero.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg begynte å spille golf i godt voksen alder, og syntes det var så gøy at jeg begynte å jobbe på Oppegård golfklubb for 4-5 år siden. Det er veldig moro å arrangere den årlige turneringen her i Pilar de la Horadada, og som administrator er jeg i kontakt med alle. Det er bare å melde seg på Facebook-gruppen vår, så vi blir enda flere til neste år, sier Sverre E. Sonesen.