Arnes leiebil ble plutselig dobbelt så dyr

Hevder markedsføringen er villedende.

Spaniaavisen

Publisert 25. oktober 2013 05:38

ALBIR

Arne Eriksen fra Oslo synes reklamen for bilutleie til SpaniaGuiden er villedende. Han føler seg lurt til å tro at bilen bare kostet 85 euro i uken. I virkeligheten ble regningen skyhøy.

Eriksen skulle hjelpe noen venner å leie bil, og sitter igjen med flau smak i munnen.

– Etter å ha lest reklamen på siste side i Spaniaposten kaster jeg meg over telefonen og ringer det oppgitte telefonnummer den. 7. oktober. En hyggelig svensk dame tar telefonen og jeg sier jeg vil leie en Ford Focus eller lignende. Det var greit, og hun kommer fort fram til mitt ønske om å leie bilen fra 9. okt – 24. okt. med henting i Benidorm.

Les også: Måtte vente 3,5 time på leiebilen

Ifølge prisen i annonsen var det 85 euro per uke inkludert forsikring. 
– Min forundring blir stor når hun presenterer en leie for 15 dager på 265 euro. Jeg påpeker da at annonsen sier 85 euro per uke fra 1. oktober.
Damen forteller da at de kan forandre prisene når det passer dem.
Dette synes jeg er drøyt med en slik prisforhøyelse på sju dager, men jeg godtar prisen.

Dessverre får ikke Arne Eriksen bekreftet bestillingen for kundebehandleren kommer ikke gjennom på dataen, men skal ringe så snart det går i orden.

– Min forbauselse stiger til nye høyder når hun ringer og forteller at bilutleieselskapet Centauro har endret prisen til 319 euro.

Her finner du leiebil i Spania med gratis norsk servicetelefon – fri kilometer – prisgaranti

Arne Eriksen forstår godt at Spaniaguiden bare er et slags mellomledd, men mener likevel at de ansvarlige bak guiden har et ansvar for å gi sine kunder så korrekte priser som mulig.

Prisen på 85 euro uka mener han er et lokketilbud, og han er redd det er mange, spesielt nordmenn som ikke kan spansk, lett vil la seg lure av slike tilbud. Riktignok stod det med liten skrift i annonsen at priser kan variere fra uke til uke, men at en bil plutselig skal gå opp til så å si dobbel pris, synes Arne Eriksen er uhørt.

– Leiebil er som med flybilletter og hotellrom, prisene endres fra dag til dag.

Det hevder SpaniaGuiden, og det er derfor de henviser til websiden for å få oppdaterte priser på biler som er tilgjengelig.

– Om bilen bestilles en dag senere kan prisen være høyere, lavere eller lik. Slike variasjoner har alle leverandører/leiebilmeglere, det være seg SpaniaGuiden eller Vikingpostens egen samarbeidspartner for leiebil, RentalCars (Priceline), skriver SpaniaGuiden i et svar til Vikingposten.

Prisene varierer mer enn vanlig på høsten fordi leverandørene kutter i «lageret» av biler og fordi det er lavere etterspørsel enn på sommeren.