Arbeidsledigheten fortsetter å synke

20.794 færre ledige i juli.

Spaniaavisen

Publisert 5. august 2009 19:08

MADRID

Antall arbeidsledige falt med 0,58 prosent, eller 20.794 i juli. Dette er tredje måneden på rad tallene synker. Antall ledige er nå 3,5 millioner, i følge regjeringen.

Antall arbeidsledige har imidlertid steget med 1,11 millioner de siste 12 månedene. Nedgangen i ledigheten i juli var en markant forbedring fra juli 2008, da 36.492 mistet jobben sin.

Spania har den høyeste arbeidsledigheten i EU, i følge tall fra statistikkbyrået i EU, Eurostat.

Spansk økonomi er for tiden inne i sin første resesjon siden 1993. Bygg- og anleggsbransjen sammen med service-sektoren er hardest rammet av den globale finanskrisen.

I juni sa sentralbanken i sin årsrapport at de fryktet at arbeidsledigheten i Spania ville forbli høy i en lang periode og dermed sette ny økonomisk framgang i fare.

Sjefen for Banco de Espana, Miguel Angel Fernandez Ordonez sier at de 68 milliarder euroene som regjeringen benytter til å stimulere økonomien, vil gi resultater i andre halvår i år.
Fernadez Ordonez mener imidlertid at arbeidsledigheten er bekymringsfull, og sier at han frykter at den spanske økonomien kan gjøre arbeidet med jobbskaping vanskelig i månedsvis fortsatt.