Arbeidskonflikt skaper krøll for Torrevieja-politiet

Alle meldte seg syke.

Spaniaavisen

Publisert 10. januar 2014 10:17

TORREVIEJA

Ingen av de tjenestemennene som var satt opp på jobb nyttårsaften møtte fram. De meldte seg syke mellom klokken fem og syv samme ettermiddag.

Dermed satt stasjonssjefen, en inspektør og en betjent med ansvaret for 38 hendelser i løpet av årets siste natt. Noe som medførte treg behandling og uvanlig lang ventetid.

Fagforeningsrepresentant fra Sindicato Independiente de la Comunidad Valenciana en la Policía Local, Manuel Antonio López Vera, sier i en uttalelse at lokalpolitiet i Torrevieja har gått for halv maskin i lang tid.

 Fra 20 desember til 6. januar har fraværet økt merkbart blant tjenestemennene i Torrevieja. Julekvelden var for eksempel fire betjenter borte, og lokalpolitiet kunne bare tilby halvparten av normale tjenester.

López Vera ber kommunen, som er ansvarlig for lokalpolitiet, å ta de nødvendige grep. Han minner om hva som skjedde i august 2012, da kommunen truet med økonomiske sanksjoner for de som var borte fra arbeidet. I løpet av ti dager var 26 politifolk tilbake på jobb.
– Kun fem ble værende hjemme, det var naturlig nok de som virkelig var syke, ifølge López Vera.

Han mener at fraværet har sammenheng med at en annen fagforening som ikke er fornøyd med arbeidet som gjøres på stasjonen, bruker fraværet som en måte å protestere på.