Arbeidsjernet Bjørn Terje har tre jobber

Har hendene fulle som kjøpmann, sjåfør og flyttespesialist.

Spaniaavisen

Publisert 22. september 2011 06:19

ALFAZ DEL PI

– Ungene mine sier jeg er arbeidsnarkoman. Det har de kanskje rett i, men jeg har alltid hatt mer enn en jobb samtidig. Akkurat nå stortrives jeg. Jeg er oppe tidlig og drikker kaffe hver morgen. Mellom klokken 05 og 06 er kaffen på frokostbordet. Kaffe er frokost nummer én, ellers har jeg ikke tid til å spise før om kvelden. Da er det middag hjemme med kona. Spising er oppskrytt. For meg holder det med kaffe om morgenen, forteller Bjørn Terje Berg til Vikingposten.

Når man da vet at Bjørn Terje så å si aldri kommer seg i seng før over midnatt, kan man bare tenke seg at dette er en mann som ikke trenger mye hvile.

Les også: Ny, norsk kjøpmann på Reuma Sol

Klokken 08 er han på butikken sin på Reuma Sol, og så går det slag i slag med sjåførjobb for Reuma Sol og jobb for Flyttespesialisten, før kvelden rundes av i butikken og utover kvelden på hjemmekontoret. Døgnets 24 timer strekker akkurat til for Berg.

– Hva bruker du din vesle dyrebare fritid til?
– Fritid! Hva er det? Jeg er ikke vant med andre ting enn jobb. Jeg må jobbe. Også lørdager og søndager. Kona må ta turen opp i butikken for å treffe meg. Hun er heldigvis vant med at jeg jobber hele tiden. Men du må legge til at det å jobbe her på Reuma Sol er helt topp. En fantastisk arbeidsplass. I tillegg trives jeg med å jobbe med mennesker, sier arbeidsnarkomane Berg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her så får du nyhetene på epost når de skjer

Han driver et eget flyttebyrå på Costa Blanca. Det vil si at han selv eier avdelingen, men samarbeider med både Flyttespesialisten og et svensk flyttebyrå som heter Roslagen.

Den av de tre jobbene som tar mest av arbeidsdagen hans er sjåførjobben på Reuma Sol. Ifølge Berg er dette en cirka 60 prosents stilling. Når det gjelder flyttebyrået har han en fast sjåfør til å hjelpe seg, mens han selv tar seg av alt papirarbeidet og hjelper til på lageret. I tillegg er han selv bak kassen i butikken noen timer hver dag.

– Butikken overtok jeg 1. januar i år. Driften der har gått over all forventning. Sjåførjobben har jeg hatt på deltid i ett år, og på fulltid i en måned. Flytting har jeg drevet med de siste fem årene. Jeg har ikke planer om å si fra meg noen av delene på en god tid ennå, sier han.

Her finner du navn og telefonnumre til virksomheter på Costa Blanca

Berg tror ikke han kommer til å stå på slik med tre jobber i mer enn tre–fire år til. Han er bare 53 år, og i toppform – noe man sannsynligvis blir etter fem år som flyttemedarbeider.

– Jeg har en flink fyr til å kjøre flyttebilen. I tillegg har jeg noen fantastiske medarbeidere i butikken. Uten disse ville jeg ikke klart å ta hånd om alle tre jobbene, sier Bjørn Terje.