- Arbeidsgiveren kastet armen i søpla

Baker fikk revet av arm i eltemaskin - vurderer søksmål. Se web-TV her.

Spaniaavisen

Publisert 10. juni 2009 15:25

GANDIA

Oppdatert: 17:01

En 33 år gammel illegal immigrant fra Bolivia vurderer å saksøke arbeidsgiveren sin. Han mistet en arm i en arbeidsulykke i bakeriet der han jobbet. En eltemaskin dro av ham den venstre armen. Dette ville ha blitt karakterisert som arbeidsulykke hvis han hadde vært lovlig ansatt, skriver El Mundo.

Franns Rilles skal ha jobbet i bakeriet i to år uten kontrakt eller trygdeforsikring, og ble betalt 23 euro (205 kroner) for et 12 timers skift. Påtalemyndighetene etterforsker nå om det har foregått noe kriminelt i bedriften.

Les også: 2-åring falt i svømmebasseng – druknet

Frans Rilles hadde ikke muligheter til å få armen påsydd igjen, for den ble nemlig kastet i søpla av arbeidsgiveren. Den ble senere gjenfunnet av Guardia Civil, men var da for ødelagt til å opereres.

Fagforeningen påstår at offeret ble sluppet av 200 meter fra det lokale sykehuset av fabrikksjefen, og måtte selv finne veien til akuttmottaket. Sterkt blødende skal han ha blitt plukket opp av en forbipasserende som hjalp ham resten av veien. Han ble overført til Virgen del Consuelo-sykehuset i Valencia, hvor kirurger konstaterte at de ikke kunne sette på den ødelagte armen.

Les også: Bom fast – broen var ikke høy nok

Fagforeningen sier de vil ta et oppgjør med bakeriet, der de påstår det også er mange andre som er ulovlig ansatt. Bakeriet er nå stengt og politiet har arrestert de to eierne. Spanske myndigheter vurderer å gi 33-åringen oppholdstillatelse på humanitært grunnlag.

Se web-tv fra sykesengen under.