Arbeiderpartiet stifter lokallag i Spania

Fremskrittspartiet får "konkurranse" på Costa Blanca. Det norske Arbeiderparti Costa Blanca Nord blir formelt stiftet 27. november.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2008 08:53

ALFAZ DEL PI

Allerede nå er alt det formelle på plass. To sosialdemokratiske ildsjeler står bak prosjektet. Hans Svedbergh og Asbjørn J. Jensen er godt i gang med både rekrutteringen av de første medlemmene, samarbeid med PSOE i Alfaz, planleggingen av stiftelsesmøtet og kontakten med Oslo Arbeiderparti som de vil være en del av.

– Hvorfor vil dere dra gamle ærverdige Arbeiderpartiet til Syden og Spania?
– Vi ønsker å påvirke det politiske miljøet i Norge her fra Spania, med tanke på å legge forholdene bedre til rette for oss som bor her nede. Spesielt innen eldreomsorgen. Mange av de 23.000 nordmennene som bor på Costa Blanca har sosialdemokratiske røtter, sier Hans Svedbergh.

– Men vi har allerede FrP her nede, og de kjemper jo for det samme?
– Frp har ikke gjennomslagskraft i Norge. Vi må inn der beslutningene tas. Derfor er det helt nødvendig for oss i Spania å få kontakt direkte inn i Arbeiderpartiet. Vi blir en seriøs kanal inn til norske myndigheter. Selv etter valgt i 2009 kommer ikke FrP i posisjon. Garantert. Folk har allerede begynt å avsløre politikken deres. Den er alt for populistisk, mener Asbjørn J. Jensen.

Han er godt kjent i det norske miljøet nord på Costa Blanca gjennom sine mange år som leder av Den Norske Klubben Costa Blanca. Nå er han ikke lenger leder der, men Jensen driver fortsatt klubbens avis – Que Pasa.

– Jeg har stor tro på DnA CBN. Vi samarbeider allerede med PSOE her i Alfaz. Vi har nøklene til deres lokaler og kan bruke dem så mye vi vil. Du kan si vi får en arm inn i kommunens administrasjon når vi formelt er stiftet som parti. Da kan vi også påvirke lokalpolitikken her i kommunen. Og da først og fremst innen eldreomsorg. I Spania er det mange ledige hender og lokaler. Dette kan vi utnytte sammen. PSOE vil selvsagt være til stede med ordføreren når vi formelt skal stiftes. Da kommer også statssekretæren til Jens Stoltenberg, Jan Erik Larsen, til å være her for å hjelpe til, forteller Hans Svedbergh.

Han og Jensen har arbeidet effektivt. Det første møtet de hadde med ledelsen i Oslo fant sted så sent som 2. juni. Da møtte de to ildsjelene partisekretær Martin Kolberg. Siden har snøballen rullet fort frem.

– Dette blir en vinn-vinn situasjon. Det norske Arbeiderparti får muligheten til å kapre nye velgere blant de 23.000 nordmennene som bor på Costa Blanca. Vi her nede får muligheten til å påvirke utøvende norske myndigheter innenfra, til beste for oss alle, sier Asbjørn J. Jensen.