- Arbeiderpartiet bløffer Spania-velgerne

Leder av Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Harald T. Nesvik (Frp) er ikke nådig mot Aps ”flørt” med velgerne på Costa Blanca. I disse dager er han på valgkampturne i Alfaz og Torrevieja.

Spaniaavisen

Publisert 27. august 2009 18:50

ALBIR

– I 2006 fremmet vi forslag for gratis skolegang for nordmenn på norsk skole i Spania. Dette ble nedstemt av blant andre Ap. Når vi i tillegg vet at hun som styrer pengesekken (finansminister Kristin Halvorsen red. anm.) i Norge er fra SV, og ministeren for utdanning også er fra samme parti, bør folk skjønne at Aps forslag fra lokalpartilagene her på Costa Blanca om gratis skole for nordmenn på norske skoler i Spania ikke blir hørt i det hele tatt i Oslo. Det garanterer jeg. Jeg var her nede selv med Bjarne Håkon Hansen for noen år siden og han sa det rett ut da vi kom til Norge at nordmenn i Spania ikke er prioritert for partiet. Nei, Aps krampaktige ”flørt” med nordmennene her på Costa Blanca tar jeg ikke seriøst, sier Harald T. Nesvik til spaniaavisen.no.

I kveld (torsdag) er Nesvik på valgkampmøte i Albir. Nesvik har lang fartstid på Costa Blanca, og er en veteran på den hvite kysten. Han har eid bolig i Orihuela Costa siden 2002. Nesvik har sittet på Stortinget for Frp fra Møre og Romsdal siden 1997.

Les også: Til Costa Blanca med penger fra regjeringen

– Jeg er ikke her bare for å drive valgkamp. Det er like viktig for meg å få innspill fra nordmenn i Spania til hva vi i Frp bør gripe fatt i av saker. I tillegg til møter i Albir og Torrevieja skal jeg også besøke Reuma Sol og CAN Senteret i Altea (Bærumshjemmet). Får vi et regjeringsskifte blir det en helt annen takt i satsningen på å sende eldre og syke til Spania og varmen. Da skal det ikke lenger være opp til økonomien i den enkelte kommune. Kommer vi i Frp i regjeringsposisjon vil dette med å sende de som ønsker det til Spania, Tyrkia og Montenegro, bli en statlig oppgave. Og la det være helt klart; Vi vil bare sende ned de som selv ønsker det. Ingen skal bli tvangssendt til et sykehjem i Spania. Dessuten vil vi også ta hensyn til de nordmenn som blir eldre og pleietrengende, og allerede bor her nede. De vil selvsagt få samme tilbud som de som bor i kommuner hjemme i Norge, sier Harald T. Nesvik.