Appelsiner har mer antioksidanter enn juice

Spanske forskere har funnet ut at fruktkjøttet i appelsiner inneholder mer antioksidanter enn tradisjonell juice.

Spaniaavisen

Publisert 26. februar 2014 21:51

VALENCIA/MADRID

Forskningen som er publisert i tidsskriftet Plant Biotechnology Journal viser at appelsinfruktkjøtt innholder 20 prosent mer antioksidanter enn vanlig juice.

Det er det høye innholdet av betakaroten som er årsaken, som er opp til 36 ganger høyere.

Appelsiner inneholder også mange andre helsebringende antioksidanter som karotenoider, vitamin C og plantestoffene flavonoider og polyfenoler. Disse er forbundet med beskyttelse og forebygging av enkelte sykdommer.

Forskerne påpeker at betakaroten spesielt beskytter mot visse aldersrelaterte sykdommer som kreft og da spesielt i tarmkanalene, diabetes type 2 og hjertesykdommer.

Karotenoider er også et viktig pigment som gir huden farge.