Appelsinene har krympet

Ekstra mange appelsiner på trærne i Spania gjør at påskefrukten er litt mindre i år. 

Spaniaavisen

Publisert 1. april 2009 09:15

TORREVIEJA

 – Høye temperaturer under blomstringen i Spania fjor har gitt ekstra mye frukt på trærne i år. Det betyr at størrelsen er litt mindre, siden hver appelsin har hatt mindre plass å vokse på, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama.

De fleste appelsinene i Norge kommer i disse dager fra Valencia og Sevilla. Appelsinene heter Lane Late og Navel Late, som er typiske spisesorter. – Spisesort betyr at det er en søt og saftig appelsintype. Størrelsen har ellers ingenting å si for smaken. Årets påskeappelsiner er kjempegode, sier Linnert.

Nordmenn spiser 8,25 kilo appelsiner hver i løpet av et år. I påsken spiser vi nesten dobbelt så mange som ellers i året. – Appelsiner er fortsatt en viktig påsketradisjon, vi spiser cirka 6 tonn i løpet av høytiden, eller 20 millioner appelsiner. Det betyr blant annet gode muligheter for tilføre kroppen nok c-vitaminer. To appelsiner tilsvarer dagsbehovet på 75 milligram, sier Linnert.