Apotekene på Costa Blanca går tom for medisiner

Lege slår alarm. Får ikke viktig medisin til sine pasienter.

Spaniaavisen

Publisert 3. november 2011 13:42

COSTA BLANCA

Lege Vidar Hjelset i Albir har problemer med å få tak i nødvendige medisiner til behandling av sine pasienter. Årsaken er den spanske økonomikrisen som har satt inn for fullt. Grossistene leverer ikke lenger medisiner til apotekene på grunn av at de ikke får betalt refusjon av den spanske staten.

Leiebil over alt i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Sjekk tilbudet her

– Jeg var innom tre apotek i Alfaz del Pi i dag morges for å kjøpe medisin jeg sårt trenger til behandling av pasienter. Men ingen av apotekene hadde den medisinen jeg etterspurte. De fikk ikke levert mer fra grossistene før staten betalte det de skylder dem. Dette kan bli alvorlig. Skal vi bli nødt til å reise til Frankrike eller andre land for å hamstre medisiner? spør Vidar Hjelset overfor Spaniaavisen.

Nå i ettermiddag har han klart å skaffe medisin til sine pasienter via andre kanaler, slik at ikke pasientene hans skal rammes.

Har du blitt rammet av dette? Ta kontakt med vår reporter her

De aller fleste medisinene i Spania blir levert ut på blå resept fra det offentlige helsevesen. Selv om nordmenn og andre lands borgere som ikke er en del av det spanske offentlige helsevesen, har penger til å betale medisinen med, er det uansett ikke varer å få tak i.

spaniaavisen.no – ingen dekker Costa Blanca som oss!