Åpnet skandinavisk legesenter i Torrevieja

ScandiCare satser stort.

Terje Aspdahl

Publisert 28. januar 2010 21:20

TORREVIEJA

I går åpnet et nytt skandinavisk legesenter i Torrevieja på Gallerian, Skandinavisk Shopping Center. Fire leger skal ha sin daglige virksomhet her.

Det er en svensk gruppe leger som står bak satsningen. Firmaet heter Swe Doc Consultant Group S.L. De reklamerer med at legeteamet deres består av 20 spesialister som representerer 14 ulike spesialområder. Men etter det Vikingposten kjenner til er det kun fire leger som skal være på senteret den første tiden. Disse vil jobbe i turnus.

Les også: Fjerner farlig slankemiddel fra apotekene

Bo Löfgren er koordinator for prosjektet. Han tror dette er et tilbud mange skandinaver har behov for.
– Her vil kunne tilby de fleste legetjenester. I første omgang åpner vi motagningen nå, men den offisielle åpningen blir først om noen uker, sier Bosse Löfgren til Vikingposten.

– Helsevesenet i Spania er meget bra, men vi vet det er mange skandinaver som vil snakke sitt eget språk med legen. Derfor tror vi det er mange som vil benytte seg også av dette tilbudet, sier lege Tom Flou.

Les også: Populære halvmaratonløp på Costa Blanca

Han er dansk, men har også hatt praksis i både Norge og Sverige. Nå er også Spania et av landene han jobber i.
– Vi vil legge dette opp etter legeordninger skandinaver kjenner fra sine hjemland, sier Flou.

De har planer om å åpne fase I og II av legesenteret i år, og fase III og IV i løpet av 2011. Planene er seriøse og detaljerte, og det vil bli mange forskjellige spesialisttjenester og mye flott nytt utstyr tilgjengelig når alt står ferdig.