Åpnet nytt norsk legesenter på Costa Blanca

...og nå står Torrevieja for tur.

Spaniaavisen

Publisert 13. november 2015 11:29

VILLAJOYOSA

I går kveld åpnet Medisol Salud SL sitt nye legesenter i Villajoyosa.

Legene Vidar Bjørnås (39) og Hans Olav Eriksen (39) kunne stolt vise frem det nye moderne legesenteret i sentrum av Villajoyosa til mange fremmøtte.

– Dette er en stor dag for oss og det er en glede at så mange har møtt frem her i dag. Vi retter en stor takk til alle nordmenn i området som har hjulpet oss gjennom hele prosessen fra vi startet planleggingen i april 2013. Det er helt unikt og jeg blir helt rørt av all hjelp og rådgivning vi har fått. Vi gleder oss veldig til å starte opp, sier Hans Olav Eriksen til Spaniaavisen.

Les også: Jorun og Oddvar er 90 år gamle og spiller golf to ganger i uken

Vidar Bjørnås ønsket velkommen og takket for samarbeidet med flere norske og nordiske organisasjoner som var representert på åpningen.

– Endelig har dagen kommet. Vi har jobbet lenge og hardt, men uten hjelp fra flere av dere som er tilstede her i dag hadde veien frem til denne dagen blitt en enda større utfordring. Vi har blitt utrolig godt mottatt av lokalbefolkningen og fått ubeskrivelig god hjelp med den spanske byråkratiet av flere av dere. Tusen takk det varmer. Og vi ser frem til videre samarbeid.

Ifølge eierne skal legesenteret skal tilby gode og trygge helsetjenester til nordmenn og skandinaver i området.

– Senteret tilbyr samme tjenester som et norsk fastlegekontor, utredning og diagnostisering samt akutthjelp. Vår visjon er å være tilgjengelige 24-timer i døgnet, sier Bjørnås. 

Lisbet Gustavsson leder for den nordiske vennskapsforeningen i Villajoyosa sier at dette er et etterlengtet tilbud til nordmenn og skandinaver i området.

– Det er helt fantastisk at vi nå har fått et norsk legesenter her i Villajoyosa. Det er et behov som mange norske og skandinaviske beboere har etterspurt. Det er en gledens dag, sier Gustavsson.

Medisol Salud SL har ambisjoner om å åpne flere legekontorer på Costa Blanca og leter nå etter lokaler i Torrevieja.