Arkivet

Åpnet for reiseforsikring - har fått mange henvendelser


OSLO/COSTA BLANCA

- Vi har hele veien mottatt mange henvendelser fra kundene våre, men det har tatt seg ytterligere opp etter vi gikk ut med presseutspillet om å gi gyldig reiseforsikring også til røde land, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring og If.

- Vi opplever at dette er et grep kundene våre setter pris på. Det er ingen oppfordring om å reise, men vi ønsker å gi muligheten til de som har en reise de selv anser som nødvendig. Men det er viktig å huske på at man må i karantene ved hjemkomst, og at denne ikke dekkes av forsikringen. I tillegg er det viktig å sette seg godt inn i situasjonen i landet man skal reise til.Europeiske Reiseforsikring er klar på at praktiske utfordringer knyttet til vaksinepasset ikke skal hindre kundene i å får reise. 

Nå åpner man opp og gir kundene gyldig reiseforsikring i EU, Schengen-området og Storbritannia fra torsdag av.

Men hvorfor gjør man det når UDs globale reiseråd gjelder til 1. juli?

– Regjeringen opplyste om at det er praktiske utfordringer knyttet til det kommende vaksinesertifikatet som nå gjør at reiserådet forlenges i sin nåværende form. Vi synes ikke dette er en tilstrekkelig god nok grunn til å hindre kundene våre i å reise, sier Andreas Handeland.

– Vårt nettverk i Europa forteller at situasjonen de fleste steder er langt bedre og at sykehuskapasiteten er god. Da mener vi at praktiske utfordringer knyttet til vaksinesertifikatet ikke er nok til å holde kundene igjen. Dermed kan de som må reise gjøre det med visshet om at de har en gyldig reiseforsikring i ryggen. Dette omfatter også coronasmitte, sier Handeland.

Les mer om:

Reise