Åpnet den norske julegaten i Alfaz del Pi

I Alfaz del Pi holder man på adventstradisjonen, men i år med strenge smitteverntiltak under åpningen av julegata.

Terje Aspdahl

Publisert 1. desember 2020 22:19

ALFAZ DEL PI

– Vi har en mangeårig adventstradisjon i Alfaz med å åpne den norske julegata i sentrum til advent. Tidligere år har vi servert gløgg og pepperkaker, og nissen har kommet med appelsiner og nellikspiker til alle barna. Det har vært trangt om plassen i den lille spanske gata i gamlebyen, forteller intivitaker Siri Lund.

– Tradisjonen har vært at vi har gått rundt juletreet til slutt. I år ble det ikke slik. Det satte Covid-19 en stopper for. Av hensyn til smittevern valgte vi å gjøre det annerledes. Seks norske barn fra skolene i kommunen ble invitert til å representere de som mest av alt trenger en oppmuntring og en jul å glede seg til, sier Lund.

Det ble arrangert nissetog hvor barna hadde fakler. Ordfører Vicente Arques tente adventsstjerna i julegata, og nissen delte ut adventsappelsiner og en boks pepperkaker til hver av barna.

– Vi takket ordføreren og kommunen for at de hvert år stiller opp og er så positive og sørger for at julestjerna kommer opp, sier Lund.

Ordføreren takket for at man ikke valgte å hoppe over julemarkeringen i år.

– Det er veldig hyggelig å få være en del av denne tradisjonen, og jeg håper at vi neste år skal kunne åpne julegata uten munnbind og covid-19 som bakteppe, sier Arques.