Åpner for 18 skyskrapere ved strandpromenaden i Torrevieja

Kommunen behandler byggingen som er planlagt foran den populære Los Náufragos-stranden.

Terje Aspdahl

Publisert 30. april 2021 15:14

TORREVIEJA

Byrådet i Torrevieja, styrt med et absolutt flertall av PP, behandler byggingen av 18 skyskrapere på opptil 29 etasjer beliggende på flere separate tomter med havutsikt. 

Avisa El País skriver at byen med 85.000 registrerte innbyggere, som du kan multipliserer befolkningen med fire om sommeren, vil endre sin profil for alltid med de nye skyskraperne fordi det nå er knapt et halvt dusin bygninger som overstiger seks etasjer i høyden.

Byplanleggingsavdelingen i kommunen har allerede utgitt en strategisk miljø- og territorialrapport som viser seg å være gunstig for den planlagte byggingen. 

Men det er pålagt noen forhold, for eksempel å forhindre at skyskraperne kaster skygger på stranden. Rapporten er nå til offentlig behandling. Alle prosjekter må godkjennes av styret før planene kan realiseres.

Blant annet de to skyskraperne med en høyde på 82 meter som er planlagt ved siden av Doña Sinforosa-parken som er et av de mest kontroversielle og har skapt kraftige reaksjoner blant innbyggerne og kommunegrupper i opposisjonen. 

Miljøtillatelsene var den eneste veien ut for å få stoppet planene på erkjenner Israel Muñoz, talsmann for miljøgruppen som understreker at arbeidet ble ledet av det politiske partiet Los Verdes. Muñoz mener at skyskraperne vil skape et urbant kaos som vil endre byens profil.

Ordfører Eduardo Dolón er uenig og insisterer på at de ikke vil representere noen kursendring for byen. Dolón understreker at Torrevieja har knapt 13 hoteller for tiden, og at han ønsker å styrke tilbudet om boligturisme, som er i tråd med byens profil og kjennemerke. Han avviser direkte at byen hans skal sidestilles med Benidorm.

– Den store suksessen på Costa Blanca er at den har Benidorm og Torrevieja, de to største turisttmaskinene på Alicante-kysten, sier Dolón og som etter hans mening utfyller hverandre godt.