Åpner ekte svensk gatukök i Torrevieja

Krister Reitan og Hans Lundberg satser på bare svenske råvarer når de åpner gatekjøkken klokken 10 i formiddag.

Terje Aspdahl

Publisert 24. februar 2010 21:14

TORREVIEJA

Nå kan du ta turen til Torremarina og kjøpe svenske pølser, hamburgere og alt annet man finner på et ekte svensk gatekjøkken. Til og med sennepen og ketchupen er fra Sverige.

I dag åpner Krister Reitan (47) dørene til Gatukök sammen med sin kompanjong Hans Lundberg, og dermed får det nye senteret, Torremarina, enda et tilskudd av skandinaviske næringsdrivene. Fra før er svenske The flower shop, Lillans Skafferi og Evas garn & mote på plass på senteret nord i Saltbyen.

Les også: Flyttet butikken nærmere kundene sine i Torrevieja

– Jeg har tenkt på dette de siste åtte årene. Dette blir et skikkelig gatekjøkken med bare svenske råvarer. Da får vi den smaken som både svensker og nordmenn liker når de kjøper pølser, hamburgere og ellers alt et gatekjøkken serverer, sier Krister Reitan til Vikingposten.

Krister Reitan er utdannet kokk med over 30 år i restaurantbransjen bak seg. Nå satser han på fast food for sultne og vinterkalde skandinaver.

Les også: Satser på skandinaver

– Vi skal dele lokalene med Lillans Skafferi. De flytter alt av søtsaker inn til oss, og vil bare ha skandinaviske matvarer fremover. Det betyr vi får to navn på kjøkkenet. ”Lillans søtt og salt”, sammen med vår virksomhet gatekjøkkenet ”Senap och Ketchup”. Jeg har stor tro på konseptet, men må innrømme jeg er veldig spent og nervøs. Det er første gang jeg satser på fast food. Tidligere har det bestandig vært restauranter jeg har jobbet med. Nå er det noe helt nytt for meg, smiler Krister.

Hele saken kan du lese i dagens utgave av Vikingposten. Den kan du gratis laste ned her fra klokken 15.00.