Åpner butikk - satser på skandinaver

Elisabeth starter "Lillans skafferi".

Terje Aspdahl

Publisert 2. september 2009 18:56

TORREVIEJA

Da drømmen om en kombinert tobakksbutikk og kiosk gikk i vasken, valgte Elisabeth Nilsson (55) å starte "Lillans skafferi". Nå satser hun på skandinavenes interesse for varer fra eget land. Fredag åpner hun ”Lillans skafferi” i det nye Torremarina-senteret nord i Saltbyen.

– Jeg startet å pendle Sverige – Torrevieja med jevne mellomrom i 2003. Jeg trivdes veldig godt her. Både lyset og et mer avslappet miljø gjorde sånn at jeg flyttet for godt i 2005. Siden da har jeg distribuert skandinaviske aviser for Media Distribusjon. Det skal jeg fortsette gjøre, men nå i tillegg skal jeg virkeliggjøre drømmen min, sier Elisabeth Nilsson til Vikingposten.

Les også: Bygger gigantsenter på La Zenia

Tirsdag kveld kom de første varene. Det var to lett stressede damer i de nyoppussede lokalene som skulle ha alt på plass før åpningen. Nilsson skal ha norske Victoria Hemmingsen (20) til å hjelpe seg i butikken.
– Jeg må fortsette i min faste jobb samtidig inntil videre. Jeg vet jo ikke hvordan dette vil gå, men med deltidshjelp i butikken skal jeg klare det, tror Nilsson.

Åpningen er fredag klokken 10 og Elisabeth byr på snitter og cider for alle som kommer innom. Hun vil også gjerne vite hva kundene måtte savne av varer her i Spania.

Les også: Hengt ut som dårlige betalere

– Det er flere forretninger med skandinaviske varer her, men vi vil satse litt annerledes. Kundene må gjerne komme med ønsker. Vi er lovet ferske varer hver uke. Blant annet vil vi ha pålegg i løs vekt. Og søtsaker fra skandinavia vet vi mange savner her nede. Vi vil ha rikelig med det, lover hun.

# Les hele saken i torsdagens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her.