Åpner Altea-galleri i kveld - norsk kunstner først ut

Loungebar vil fremme kunstnerne i Altea.

Spaniaavisen

Publisert 28. februar 2014 08:12

ALTEA

I kveld klokken 21.00 åpner galleri ArteAltea sine dører for publikum. Første utstiller er den norske billedkunstneren Hans Petter Fjugstad som bor og arbeider i Altea.

I en av de sjarmerende gatene i gamlebyen i Altea holder loungebar AlteArte til, et velkjent sted for nordmenn i området. Loungebaren som startet opp for fire år siden av David Fernandez og Sara Wilson, har jevnlig utstillinger, men de ønsker nå å satse ytterligere på kunsten.

– Da nabolokalet ble ledig som ligger vegg-i-vegg med loungebaren vår, så vi umiddelbart muligheten for større plass for å promotere kunstnerne som holder til her i Altea. Vi har presentert mange kunstnere fra området, men plassen har vært begrenset. Altea er kjent for å være en kunstnerby og det har vært viktig for oss helt fra oppstarten i 2010 å belyse det kunstneriske i Altea og å synliggjøre alle de dyktige kunstnerne som jobber og bor her, sier Sara Wilson og David Fernandez.

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du oversikten

Wilson sier til Vikingposten at det nye galleriet har som mål å holde kontinuerlige utstillinger med skifte av utstillere hver måned, men at de i fremtiden også tenker å benytte det til prosjekter og workshops innen litteratur og kunst. 

Billedkunstner Hans Petter Fjugstad skal sammen med den spanske kunstneren Elia Torecilla være kunstneriske rådgivere for galleriet. 
– Vi ønsker å ta kunsten tilbake til Altea, sier Fjugstad som er enig med gallerieierne. 

Fjugstad skal vise 30 arbeider i det nye galleriet ArteAltea og i loungebaren AlteArte fra og med 1. mars og ut måneden.

– De fleste av maleriene er nye, men jeg skal også vise tidligere arbeider og trykk, sier Fjugstad som ønsker velkommen til åpningen i kveld.