Ap vil stifte lokallag også i Torrevieja

Ett lokallag i Alfaz del Pi er ikke nok for Arbeiderpartiet. Nå står også Torrevieja for tur.

Spaniaavisen

Publisert 4. desember 2008 11:23

ALFAZ DEL PI

Statssekretær ved statsministerens kontor, Jan Erik Larsen (Ap) er klar for å "erobre" Costa Blanca. Sist uke etablerte de sitt aller første lokallag i utlandet – i Alfaz del Pi. Nå står Torrevieja for tur.

 – I dag har vi offisielt stiftet lokallaget her nord på Costa Blanca. Nå skal vi gjøre det samme syd. Det må være like mange, hvis ikke enda flere, nordmenn som ønsker å ha Arbeiderpartiet til stede der nede. Det norske Arbeiderpartiet er landets største parti. Vi er regjeringsparti og kan virkelig påvirke norsk politikk. Nordmenn har nå fått muligheten til å ha et brohode rett inn i regjeringen, sier Jan Erik Larsen.

Les også: Ap-suksess fra første dag

– I og med at du har feriebolig her på Costa Blanca, og snakker spansk nærmest flytende, blir ikke dette partilaget på en måte ditt hjertebarn?
– Uten tvil! Jeg kommer til å ha tett kontakt med folkene her nede, og håper mange vil engasjere seg politisk. Det er derfor med stor glede jeg er med på etableringen av partiets aller første lokallag i utlandet. DnA CB blir en viktig lyttepost mot nordmenn i Spania, hevder Larsen, som selv kunne avsløre at statsminister Jens Stoltenberg kommer til Costa Blanca 17. mai for å holde tale både på Solgården og Den norske klubben Costa Blanca.

Larsen har sannsynligvis trukket i en del tråder for å få ned statsministeren til Spania på nasjonaldagen.
– Jeg har feriert på Costa Blanca de siste ti årene og er en sann Spania–venn. Familien har bolig litt syd for Torrevieja. Bare i år har jeg vært her nede seks – syv ganger, sier Larsen og innrømmer at han har lært seg spansk ved hjelp av egenstudier og privatundervisning.

Sist torsdag ble Det norske Arbeiderparti Costa Blanca stiftet i Alfaz del Pi – med god hjelp fra det spanske søsterpartiet PSOE.