Ap-lag på Costa Blanca krever at partiet utsetter frist om kildeskatt

Lokallaget skuffet over eget parti.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2009 21:26

TORREVIEJA

Leder for Aps lokallag syd på Costa Blanca, Per Neskleiv, skjønner folk som er skuffet over regjeringens og finansministerens holdning i saken om kildeskatten. Han vil ha en utsettelse på søknadsfristen.

Les også: Må skatte til Norge inntil skattesertifikatet er levert

– Merkelig at departementet gjør et vedtak allerede i mars om at nordmenn i Spania må fremskaffe bevis på at de skatter til Spania, og ikke sender ut informasjonen til norske borgere før seks måneder senere. Jeg har skrevet et åpent brev til finansministeren der jeg argumenterer for hvorfor søknadsfristen om å slippe kildeskatten bør utsettes til 1. mai 2010. Det hele virker ganske korttenkt av finansminister Sigbjørn Johnsen, sier Per Neskleiv til Vikingposten.

Les også: Slik skaffer du deg sertifikatet norske myndigheter ber om

Han mener folk må ha forståelse for at norske myndigheter vil ha bevis på at man enten skatter til Norge eller Spania. Det er den korte søknadsfristen han ikke liker. Om hans brev til myndighetene hjelper, er han slettes ikke sikker på.

– Jeg er resident i Spania, og skatter hit, men jeg har ennå ikke fått brevet selv. Og jeg regner ikke med jeg er en enslig svale. Min kone har fått informasjonsskrivet, men ikke jeg, sier en oppgitt Ap-leder i Torrevieja.

Hele leserinnlegget finner du i siste utgave av Vikingposten.
Den kan du gratis laste ned her fra klokken 15.00.