– Antar at mange er sugne på kulturopplevelser igjen

Alt klart for Spansk-Norske dager i Alfaz.

ALFAZ DEL PI

Fredag 22. oktober klokken 20.00 på Casa de Cultura i Alfaz del Pi vil den 19. utgaven av Spansk-Norske dager bli offisielt åpnet. 

Årets utgave åpner med en utstilling av Carlos Naos Beltrán og Hans Petter Fjugstad samt en konsert av den unge pianisten Luis Cabello.

Arrangementet er også i år organisert av Siegmund Watty og Erland Dalen i samarbeid med Alfaz del Pi kommune. For å fullføre detaljene i programmet ble det sist mandag holdt et møte der byrådene Martine Mertens og Manuel Casado, kommunale teknikere og arrangør Siegmund Watty deltok.

– Vi håper på mange besøkende og antar at mange er sugne på kulturopplevelser etter den lange corona-tiden. Vi hadde mange utfordringer fordi vi ikke kunne planlegge festivalen før ganske kort tid før sommeren. Normalt pleier vi å planlegge neste års utgave straks etter festivalen slutter. Men siden vi ikke kunne vite hvordan corona-restriksjonene ville være når festivalen åpnet kunne vi heller ikke satse på «store artister» med tilsvarende store «gasjer» og attpåtil var mange artister allerede booket, forteller Siegmund Watty til Vikingposten.
– Det er på mange måter et «overgangsår» for Spansk-Norske Dager etter pandemien.

«Dagene» er i følge byråd Martine Mertens en perfekt symbiose av norsk og spansk kunst og kultur, der kunst, litteratur, musikk og gastronomi inntar en dominerende plass. Byråden understreker at hun er sikker på at hele programmet vil få en flott mottakelse fra publikum.

Kommunen fremhevet det viktige arbeidet som musikerne Siegmund Watty og Erland Dalen har utført. Også deres sentrale rolle for å få på plass en kulturuke hvor utveksling og sameksistens mellom de to landene fremmes gjennom musikk, litteratur og gastronomi.

Til tross for et «overgangsår» er det mye kultur å få med seg den neste uken i Alfaz del Pi.
– Neste år under 20-års jubiléet satser vi på fulle hus og store kjente artister. Men vi har allikevel klart å stable på beina hele syv  konserter/foranstaltninger. Åpningen fredag er med kunstutstilling og mini-konsert i Casa de Cultura. Kunsten er det billedkunstnerne Hans-Petter Fjugstad og Carlos Naos Beltran som står for, mens for musikken er det den fantastiske unge spanske pianisten Luis Cabello som står for. Han er allerede en kjent størrelse i provinsen, sier Watty.

– Onsdag har vi noe helt spesielt og spennende for de kulturinteresserte. Da presenterer vi en av Norges ledende organister, Magne Orvik som har bosted i Altea, og hans fantastiske filmopptak med orgelmusikk fra de tre verdenskjente orglene i Nidarosdomen. Det blir et «highlight» for kulturelskere. 

Her er noe av det du kan oppleve og være med på fra 22. oktober.

[annonse]
Mandag 25. oktober klokken 19.00. Den Norske klubben i Alfaz byr på smaksprøver på fem viner fra Alicante-provinsen.

Tirsdag 26. oktober klokken 19.00 på Kirkesenteret i Albir arrangeres  litterær ettermiddag med Selma Lønning Aarø, norsk romanforfatter, humorist, forfatter og spaltist.

Onsdag 27. oktober klokken 20.00 blir en kveld hovedsakelig viet til organistene i Nidarosdomen og filmen laget av Magne Orvik. Historien om innspillingen blir også presentert. Siegmund Watty vil fremføre Bachs preludier og fugaer på piano.

Siegmund Watty er igjen klar som både arrangør og pianist under Spansk-Norske Dager. Foto: Ann-Louise Gulstad

Fredag 29. oktober klokken 20.00 på Casa de Cultura holder sopranen Pepita Lloret med Siegmund Watty konsert. Begge tilbyr et variert program. 

Lørdag 30. oktober klokken 13.00 markeres avslutningsdagen på Pedro Delso-muséet med lunsj og guidet tur av Signe Delso, samt flamenco-show med gitaristen Cristina Ricoj.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.