Annika er Nykredits nye ansikt

Annika Warner er ansatt ved Nykredit sin filial i Albir.

Spaniaavisen

Publisert 20. september 2012 07:24

ALBIR

Halvparten av staben til den danske banken Nykredit er skiftet ut. Daisy Sørensen er flyttet hjem til Danmark etter fem år på Costa Blanca. Ny medarbeider er Annika Warner (33). Også hun fra Danmark.

– Jeg har alltid hatt en drøm om å få meg en jobb i Spania. Når jeg hørte ryktene om at Daisy skulle flytte hjem til Danmark begynte jeg å ringe Sten for å sikre meg jobben i Albir. Heldigvis var det jeg som til slutt fikk jobben. Jeg har studert spansk i seks år og kan gjøre meg godt forstått i landet. Spania er et flott land. Dessuten er det et spennende marked å jobbe i, sier Annika Warner til Vikingposten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her. Tjenesten er gratis

Hun blir nå kollega med plassjef, eller filialsjef, Sten Søndergaard. De to har ansvaret for Nykredit sine kunder på Costa Blanca, Katalonia og Balearene.

– De siste åtte årene har jeg jobbet for Nykredit i Danmark. Jeg kommer nå rett fra en jobb ved hovedkontoret i København. Nå har jeg jobbet her i kun noen uker, men jeg kan allerede si at dette er bare helt topp. Jobben min går i hovedsak ut på å godkjenne lån til nye skandinaviske kunder. For vi låner bare ut penger til nordmenn, svensker og dansker, forteller Warner.

Les også: – Bankene tar over boliger til halv pris

Plassjef Sten Søndergaard er strålende fornøyd med å ha fått en så erfaren bankansatt ved sin side på kontoret i Albir. Dessuten går ”butikken” bra for tiden.

– Det handles mye eiendom. Nordmenn er vår desidert største kundegruppe her i Albir. Årsaken til at eiendomshandelen er bra er de lave prisene man har på boliger. En gjennomsnitts kunde låner en million kroner til hus eller ferieleilighet. Men noe har økonomikrisen i Spania også påvirket oss. Vi låner nå kun ut 70 prosent av kjøpesummen. Tidligere lånte vi opp til 80 prosent av kjøpesummen, sier Sten Søndergaard.

Vurderer du å leie bolig i Spania for vinteren? Sjekk ut mulighetene her