Anmeldte bank i Alfaz del Pi for betalingsrot

Arild fikk 3000 euro tilbake først etter en tur til Guardia Civil

Terje Aspdahl

Publisert 8. november 2012 07:45

ALFAZ DEL PI

Arild Raudaas var mandag hos Guardia Civil og anmeldte La Caixa i Alfaz for svindel. Nordmannen mener banken prøvde å stjele 3000 euro fra han og kona.

Den 23. september gikk Arild Raudaas og kona til banken sin, La Caixa, for å ta ut 3000 euro i kontanter. Pengene skulle brukes til å betale en verkstedregning.

– Vi leverte vårt visakort fra vår norske bank til en ansatt i La Caixa. Vedkommende skulle ordne dette, og vi fikk vi beskjed om at dette ikke ble noe problem. Men den gang ei. Vi fikk beskjed at det var noe feil med systemet i Norge og derfor kunne vi ikke få ut penger. Vi tenkte ok, da får vi vel vente litt å se det an. Et par dager senere gikk jeg inn på min norske nettbank for å sjekke konto. Der var det trukket cirka 23.000 kroner – tilsvarende 3000 euro, forteller Arild Raudaas til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Finn flere saker her

Han kontaktet umiddelbart La Caixa, men fikk rede på at de ikke hadde fått over noen penger fra Norge.

– Men etter stort påtrykk fikk vi vite at det var banken her som hadde feilen hos seg. Etter en uke begynte vi å bli engstelige, og besøkte banken nesten daglig. Men ingen ting skjedde. Så etter 14 dager fikk vi et tilbud om å låne 3000 euro til 18,25 % rente pluss gebyr! Dette for å hente ut bilen vår. For et ”tilbud”! Betale renter og gebyrer for å få våre egne penger tilbake. Vi tok et lån på 3000 euro og ble i siste liten lovet det rentefritt, men et gebyr på 120 euro ble trukket. Vi fikk da hentet ut vår bil etter å ha kjørt leiebil i 14 dager, sier Raudaas.

Leiebil i Spania – fri KM – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti. Finn bil her

Men dagen etter Raudaas var hos Guardia Civil og anmeldte banken fikk han telefon fra banksjefen i La Caixa i Alfaz om at de 3000 euroene nå var på kontoen hans likevel – og lånet var slettet. Banken hadde høyst sannsynlig da fått en telefon fra politiet.

– Jeg fikk bare en kort telefon fra den svenske banksjefen om at alt var nå i orden. Jeg fikk ikke mer informasjon eller unnskyldning. Nå skal jeg i hvert fall bytte bank. Dessuten trekker jeg ikke anmeldelsen. Vår norske bank Sparebanken Møre samt Visa Norge mente at vi burde anmelde forholdet som svindelforsøk til politiet. Jeg skal ha et møte med Visa Norge der vi skal diskutere hva vi skal gjøre videre, forteller Arild Raudaas.

La Caixa i Alfaz har ikke besvart Vikingpostens henvendelser tidligere denne uken.