Ankret opp og ble forretningsdrivende

Svensker satser stort i havnen Marina Salinas i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 20. oktober 2011 07:57

TORREVIEJA

Svenske Göran Amcoff seilte inn i Torreviejas havn, Marina Salinas, for tre år siden nesten helt tilfeldig. Det siste året har han drevet Nautical Sport Center.

Senteret ytterst på Marina Salinas blir  drevet av to svensker. Göran Amcoff har med seg Robert Lindstedt. De to har drevet med utleie av båter og vannscootere ett år.
– Jeg kjente litt til Costa Blanca fra før, siden jeg var i Torrevieja for flere år siden. Men jeg visste også at Costa Blanca har hatt den største veksten i Spania de senere år. Derfor var det kanskje ikke helt tilfeldig at jeg havnet her, forteller Göran Amcoff til Vikingposten.

Sjekk langtidsværet for ditt spanske sted her

Amcoff har drevet med både verksteddrift og båtsalg i Sverige i mange år. Nå satser han i Spania, og på Costa Blanca.
– Jeg har solgt alle mine virksomheter i Sverige. Og ser store muligheter for både salg og utleie av båter og vannscootere her i Torrevieja. Vi har kun drevet her i ett år, og vil gjøre store forandringer på driften fremover. Nå, etter det første året, har vi fasiten og kan gjøre de nødvendige endringene, sier Amcoff.

Ved ankomsten i Marina Salinas, etter å ha seilt fra Sverige, var den første personen han møtte Robert Lindstedt (30). Svensk/spanske Lindstedt jobbet da på havnekontoret til Marina Salinas. Sammen så de muligheter for et nyttig samarbeid.

Finn næringsdrivende på Costa Blanca i vår bransjeguide – telefonnumre og hjemmesider

– Jeg har alltid drømt om å starte opp noe som Nautical Sport Center. Når Göran dukket opp, som ånden i flasken med mulighet til å finansiere dette prosjektet, ble drømmen brått en realitet. Dette har jeg stor tro på, sier Robert Lindstedt.

Med spansk mor er ikke språket noe problem for Robert.
– Jeg vil at Robert med tiden skal ta over hele prosjektet. Det er han som er lokalkjent og kan språket og kulturen. Jeg ser på meg selv kun som en lærer som med tiden mister sin elev, sier Göran Amcoff.

I disse dager har duoen nettopp fått ned nye svenske seilbåter av typen 2-Krona. Dette er en jolle som er lett å seile, og som de nå skal introdusere over hele Spania.

Les også: Ønsker turistbåter på Torreviejas saltsjøer

– Dette er en båt jeg har stor tro på kan slå an her nede. Båten er enkel, sikker og holdbar. En utmerket båt til å lære seg det mest grunnleggende i seiling. Vi får blant annet en polsk seilskole ned hit nå i høst som vil bruke den.
Vi ser fremover, og vil bruke litt tid på både å kartlegge og bygge opp virksomheten i havnen. Vi tar sikte på å bygge opp et godt maritimt miljø.
Her kan man bruke havet praktisk talt hele året. Det bør mange utnytte mer, avslutter Göran Amcoff.