Anker spansk boligsvindel til Høyesterett

Rundt 30 nordmenn kan ha tapt 150 millioner kroner etter å ha blitt lurt.

Spaniaavisen

Publisert 11. mars 2009 11:33

ALICANTE

Nordmenn som trolig har tapt nesten 150 millioner etter å ha blitt lurt til å investere i et leilighetsprosjekt på Costa del Sol, kan få skattefradrag for tapene de har blitt påført. Den tidligere landslagstreneren på ski Svein Tore Samdal ble svindlet for nærmere 900.000 kroner, men tapte skattesaken i lagmannsretten. Nå anker han saken til Høyesterett. Vinner han fram får det følger for andre som også ble lurt.

Lagmannsretten mente at Svein Tore Samdal ikke hadde krav på fradrag etter at han tapte på kjøpet av to leiligheter i Spania. Det spanske prosjektet, som misbrukte blant annet skilegende Oddvar Brå og OL-mester Vebjørn Rodal i markedsføringen, viste seg etter hvert å være ren svindel, melder Adressa.

Les også: Boligsvindlet i Spania – nektes fradrag

Samdal ba om skattefradrag for tapet og vant fram i tingretten. I lagmannsretten tapte han, og nå skal Høyesterett vurdere saken. – Vi er uenig i lagmannsrettens vurdering, og mener det er saker som har vært oppe i Høyesterett nylig der avgjørelsen går på tvers av lagmannsrettens vurdering, sier Samdal til adressa.no.

Skulle Samdal tape saken i Høyesterett får han økonomisk støtte fra flere andre som også investerte og tapte millioner på boligprosjektene på Solkysten.