Anita (15) ble nektet servering på 6 timers flytur

Årsak til marerittet: Norwegian tok bare i mot betalingskort...

Spaniaavisen

Publisert 11. juli 2013 08:31

ALICANTE

Mandag 24. juni reiste 15-åringen fra Alicante til Tromsø med Norwegian. Hun skulle til Norge for å besøke sin bestemor og ha en lang sommerferie. Men turen med Norwegian ble en dårlig start på ferien. 

– Allerede da Anita Renathe kom på flyplassen og skulle sjekke inn begynte problemene. Der sa personellet i skranken at hun ikke fikk lov å reise alene. Grensen hos Norwegian er 12 år for å reise alene og Anita Renathe er 15 år. Etter en litt heftig diskusjon fikk vi henne gjennom innsjekken. I tillegg måtte vi også krangle på at hun skulle ha med seg to kolli med bagasje. Dette hadde vi betalt for og er helt lovlig ifølge Norwegians regler. Jeg lurer på om personalet i Alicante ikke kan reglene til flyselskapet de sjekker inn for, sier en oppgitt far, Per Utheim, til Vikingposten.

Skal du ha leiebil i Spania? Fri kilometer – gratis norsk servicetelefon og prisgaranti

Det verste var likevel da Anita Renathe hadde kommet om bord og lettet fra Spania med kurs for Norge. I løpet av fem timer og 45 minutter vil man gjerne ha både noe å spise og ikke minst drikke. Det fikk ikke 15-åringen lov til. Hun hadde ikke kort å betale med, bare eurosedler. En lovlig betalingsform på alle fly i Europa – bortsett fra hos Norwegian.

– Da Anita Renathe ringte hjem etter hun var kommet til Tromsø var hun fortvilet. Ikke en dråpe med drikke hadde hun fått kjøpt. En jente på 15 år kan ikke slå i bordet slik som jeg ville ha gjort. Dette er rett og slett elendig behandling av passasjerene. Her i Spania får ikke barn og ungdom under 18 år betalingskort. Eurosedler bør være lovlig betalingsmiddel når man flyr ut fra et EU-land. Anita Renathe har returbillett om seks uker med Norwegian, men jeg vet ikke om jeg tør sende henne hjem med dette flyselskapet, sier Utheim.

Les også: Norwegians nye gigantfly landet i Alicante for første gang

Det er ikke lenge siden en dame satt på et Norwegian-fly fra Norge til Thailand uten å få betalt med kontanter. Damen fikk verken vått eller tørt på den elleve timer lange flyturen. Da lovet Norwegian at de skulle forandre praksisen. Det er tydeligvis ikke gjort når de nekter en 15 år gammel jente som reiser alene, å betale med lovlig valuta.

– Vi skal alltid vise fleksibilitet ovenfor kunder som ikke har mulighet til å betale med kort og dersom ikke det har skjedd her, er det svært beklagelig. Vi har tatt tak i dette og jobber med å implementere kontanter på disse flyvningene, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Gaustad Mannion til Vikingposten.