Andreas hospiterer på hospital

Nordmannen Andreas Sbertoli (27) er ”frivillig” hospitant på privatsykehuset Imed Levante i Benidorm.

Spaniaavisen

Publisert 6. oktober 2011 05:58

BENIDORM

Nordmannen Andreas Sbertoli har oppfylt drømmen sin – han er ferdig med medisinstudiene, og klar for turnustjenesten. Om ett godt år er han ferdig utdannet lege. Men han må vente noen måneder på turnustjenesten i Tønsberg. Og ventetiden bruker han fornuftig.

– Jeg hadde lyst til å holde kunnskapene ved like. Mine foreldre bor i La Nucia, og derfor tok jeg kontakt med sykehuset her i Benidorm for å spørre dem om jeg kunne hospitere her noen måneder. Jeg er med en lege, og følger han eller henne i arbeidsdagen. I og med at jeg ikke er ferdig med turnustjenesten, kan jeg ikke gjøre noen ting som en lege. Jeg er på en måte bare med og lærer. Alt helt uten lønn, forteller Andreas Sbertoli til Vikingposten.

Les også: Fryser strømprisene ut året i Spania

Unge Sbertoli tok sin utdannelse i Slovakia. Seks års studier er over. Nå er det bare turnustjenesten som gjenstår før han kan kalle seg lege, og behandle pasienter.

– Her på Imed Levante blir jeg daglig inspirert til yrket mitt. I tillegg kan jeg gjøre en god jobb som tolk når jeg er med leger som ikke snakker skandinavisk. Dette er virkelig et flott sykehus. Jeg har ikke vært på noe så flott og moderne sykehus tidligere. Det går i hvert fall ikke an å sammenlikne det med sykehusene jeg var på i Slovakia under utdannelsen, sier Sbertoli.

Få nyhetene på epost når de skjer – meld deg på vårt nyhetsbrev her. Gratis tjeneste

Han hospiterer tre dager i uken på Imed Levante. Det vil han gjøre til og med februar, noe som igjen vil være til glede for norske, svenske og danske pasienter ved sykehuset. Sbertoli er den femte skandinavisktalende personen i staben på privatsykehuset for tiden.

– Fra før er vi en skandinavisktalende mann på akuttmottaket, to skandinavisktalende tolker og så begynner det nå en hjertespesialist som er skandinavisktalende. Derfor blir Andreas den femte i personalgruppen som snakker skandinavisk. En stor fordel for sykehuset. Dessuten er Andreas en flott fyr. En skikkelig hyggelig person å være sammen med, sier kundekoordinator og tolk, Linda Sæther til Vikingposten.

Han har lyst å spesialisere seg som barnelege, og utelukker ikke en retur til Spania med tiden.

– Jeg har tross alt familien min her nede, og trives godt i Spania. Men jeg kommer til å ta spesialistutdannelsen i Norge, og jobbe noen år der før jeg vender tilbake. Men jeg kommer tilbake til Spania, det er helt sikker, sier Andreas Sbertoli.